/ - СА ПРОТЕСТА - АРХИВА
17/02/2022 u 09:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Центрима достављено 10.663 захтjева за накнаде

Закон о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троjе или више дjеце уређуjе услове и отклања посљедице настале укидањем законског права на доживотну накнаду по том основу

Центрима за социjални рад достављено jе укупно 10.663 захтjева бивших корисница за накнаде по основу рођења троjе или више дjеце, саопштено jе из Министарства финансиjа и социjалног старања.

- Наjвише приjава до сада су добили Центар за социjални рад (ЦЗСР) за Главни град Подгорица, општину у оквиру Главног града Голубовци и општину Тузи, као и центри за социjални рад Биjело Поље и за општине Никшић, Плужине и Шавник, ЦЗСР Рожаjе, ЦЗСР Беране, Андриjевица и Петњица и ЦЗСР Бар и Улцињ *наводе из Министарства.

Посљедњи дан за достављање захтjева центрима jе 9. март. Заинтересованима податке о броjу поjединачних приjава пружаjу центри за социjални рад.

Остваривање права на накнаду почиње од 1. априла, у складу са Законом о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троjе или више дjеце. Накнада за април исплаћуjе се средином маjа, као и остала права из социjалне и дjечjе заштите за таj мjесец.

Закон о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троjе или више дjеце уређуjе услове и отклања посљедице настале укидањем законског права на доживотну накнаду по том основу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:26