/ - Фото: МИФ
26/11/2021 u 13:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГ-Чешка: Одржани преговори ради закључивања Уговора о избјегавању двоструког опорезивања

Црногорску делегацију предводила је Биљана Перановић, в.д. Генералне директорице Директората за порески и царински систем у Министарству финансија и социјалног старања

У периоду од 24. до 26. новембра, у Подгорици су одржани преговори између делегација Црне Горе и Републике Чешке у вези закључивања Уговора између Црне Горе и Републике Чешке о избјегавању двоструког опорезивања, наводе из Министарства.

-Црногорску делегацију предводила је Биљана Перановић, в.д. Генералне директорице Директората за порески и царински систем у Министарству финансија и социјалног старања, а делегацију Чешке Републике Вацлав Зика, замјеник Генералног директора Директората за порезе на доходак и добит и рачуноводство у Министарству финансија Републике Чешке- наводе из Министарства.

У току преговора постигнута је сагласност о свим питања која се регулишу предметним уговором. Обје делегације су исказале спремност да се што прије дође до закључивања уговора, чиме би се обезбиједило елиминисање двоструког опорезивања дохотка резидената обје државе уговорнице, уклањање пореских препрека за страна улагања, примјењивање начела једнаког пореског третмана физичких и правних лица држава уговорница, унапређење научне, културне и спортске сарадње, као и политичких односа држава уговорница.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:50