/ ФОТО: МИНИСТАРСТВО КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА
23/02/2022 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорском савезу олдтајмер возила уручено рјешење

Поступак вредновања и разврставања стародобних возила обавља се у складу са критеријумима утврђеним од стране Међународне федерације за стародобна возила

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић уручио је рјешење о овлашћењу Црногорском савезу олдтајмер возила којим се омогућава да врше поступак вредновања и разврставања возила у категорије стародобних возила и издаје ФИВА идентификационе картице које омогућавају даљу процедуру регистровања олдтајмер возила.

У име Црногорског савеза олдтајмер возила рјешење је преузео предсједник Савеза Бранислав Велимировић, заједно са колегама потпредсједником Савеза Жељком Кнежевић и потпредсједником VW Classic Cluba Montenegro Александром Тонијем Бојовићем. 

Уручивању рјешења, поред представника Савеза, присуствовали су Невенка Томић испред Директората за друмски саобраћај Министарства капиталних инвестиција и главни инспектор за друмски саобраћај Далибор Милошевић.

- Потписивањем овог овлашћења Национално удружење олдтајмера постаје званично тијело које, у складу са важећом законском регулативом, тачније Законом о безбједности саобраћаја на путевима, може да обавља предметни поступак и издаје ФИВА идентификационе картице за олдтајмер возила. Поступак вредновања и разврставања стародобних возила обавља се у складу са критеријумима утврђеним од стране Међународне федерације за стародобна возила ФИВА по основу старости, техничких карактеристика и очуваности- наводе из министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:23