/ Sa sastanka
03/11/2022 u 09:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Damjanović-Gandel: Potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju

Zajednički je konstatovano da Crne Gora i Slovačka imaju sadržajnu saradnju, tradicionalno partnerske odnose i redovan politički dijalog

Ministar finansija,  Aleksandar Damjanović i ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Boris Gandel, tokom prvog zvaničnog susreta, razgovarali su o mogućnostima unaprjeđenja bilatralne saradnje dvije zemlje. Razmijenjeni su stavovi na teme od zajedničkog interesa i potencijali za jačanje razvojne saradnje prijateljskih država.

Zajednički je konstatovano da Crne Gora i Slovačka imaju sadržajnu saradnju, tradicionalno partnerske odnose i redovan politički dijalog.

Ministar Damjanović zahvalio je na snažnoj i kontinuiranoj  podršci koju Slovačka pruža evropskim  integracijama Crne Gore, dok je ambasador Gandel kazao da je njegova zemlja spremna da nastavi da podstiče brži integracioni proces i  ustupa institucionalna znanja kroz tehničku podršku, kako na političkom, tako  i na ekspertskom nivou.

Iako imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, ocijenjeno je da je potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju. Budući da su strane direktne investicije iz Slovačke, u prethodnom periodu bile na veoma niskom nivou, ambasador Gandel je sa zadovoljstvom konstatovao da raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u dijelu investiranja u sportski turizam i poljoprivredu.

Obostrano je izražen interes za razmjenom iskustava i dobrih praksi, koje bi rezultiralo snaženjem privredne saradnje i intenziviranjem ekonomskih odnosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:02