Александар Дамјановић / - SRDJA BOLJEVIC
20/08/2021 u 16:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић: Медојевић има знање, вјештине и компетенције

- Небојша Медојевић има пуни капацитет да обавља функцију члана Борда директора Прве банке а.д. - каже се у препоруци Александра Дамјановића, директора Управе прихода и царина

Директор Управе прихода и царина Александар Дамјановић дао је препоруку за избор предсједника Покрета за промјене Небојше Медојевића за члана Одбора директора Прве банке истичући да Медојевић има пуни капацитет да обавља функцију члана Борда директора Прве банке а.д., како у функцији контроле пословања и унапређења рада те комерцијалне банке, тако и у функцији заштите интереса мањинских акционара поменуте банке

Препоруку је објавио Покрет за промјене.

- Током обављања  функције предсједника Одбора за економију, финансије и буџет Скупштине Црне Горе у периду 2008-2016.г. имао сам прилику да блиско сарађујем са чланом Одбора у том истом периоду, господином Небојшом Медојевићем. Желим да укажем да је господин Медојевић, без обзира на политичке и идеолошке разлике међу члановима Одбора, а што и јесте иманентно сваком демократском парламенту, својим укупним ангажманом, дао немјерљив допринос раду Одбора за економију, финансије и буџет. Имајући у виду широку надлежност Одбора, дефинисану Пословником Скупштине Црне Горе, као и динамику рада Одбора у поменутом периоду, који је карактерисао изузетно велики број сједница, на чијем дневном реду су била питања у дијапазону од разматрања предлога закона, извјештаја и одлука па до бројних контролних и консултативних саслушања, господин Медојевић је обимом и квалитетом учешћа на сједницама, а што се може и егзактно утврдити из записника и биљежака са сједница, утицао на изузетно квалитетан и транспарентан рад тог скупштинског радног тијела - пише у Дамјановићевој препоруци.

Он указује да је управо добар дио сједница, односно рада Одбора, између осталог, био посвећен и комплексним питањима из области банкарског и финансијског пословања, разматрању бројних предлога закона из тих области, предлагању закључака и доношењу одлука, као и одржавању бројних саслушања одговорних лица из банкарског и финансијског система.

- Господин Медојевић је својим знањем, вјештинама и компетенцијама дао велики допринос да се та питања отворе и рјешавају у интересу грађана и државе. Из свега наведеног произилази да господин Небојша Медојевић има пуни капацитет да обавља функцију члана Борда директора Прве банке а.д., како у функцији контроле пословања и унапређења рада те комерцијалне банке, тако и у функцији заштите интереса мањинских акционара поменуте банке - каже се у Дамјановићевој препоруци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:39