/ foto: lazar ružić
15/10/2022 u 09:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović: Stabilnost javnih finansija sačuvati od uticaja dnevne politike

Ministar finansija u Njujorku sa "Eurasia Group-om"

Posljednjeg dana zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar finansija, Aleksandar Damjanović  u Njujorku je imao sastanak sa predstavnikom Evroazijske Grupe, čiji je  predsjednik  i osnivač Ian Bremer.

EG je vodeća svjetska savjetodavna i konsultantska firma u oblasti geopolitike koja već 25 godina savjetuje finansijski, korporativni i vladin sektor širom svijeta. Na sastanku su dogovoreni  preliminarni parametri moguće saradnje Vlade Crne Gore i EG.

- Razgovarano je i o refleksijama globalne nestabilnosti  na međunarodna i nacionalna finansijska tržišta, kao i na ekonomije država Evropske Unije, regiona , a naročito Crne Gore. Damjanović je istakao da je prioriteni cilj institucije kojom rukovodi, kao i Vlade čiji je član, da se stabilnost javnih finansija sačuva od uticaja dnevne politike. Na sastanku je zaključeno da su ozbiljne analize i predviđanja globalnih kretanja izuzetno važni u kreiranju  državnih politika i blagovremenom definisanju  mjera ekonomske i finansijske politike u neizvjesnom vremenu koje će obilježiti narednu, 2023. godinu. Tom prilikom ministar je zaključio da je za prosperitet crnogorskog društva, između ostalog, neophodan novi  investicioni ciklus, uključujući i onaj koji dolazi sa američkog tla, naročito u ključnim sferama- saobraćajnoj infrastrukturi i energetici- navodi se u saopštenju.

Ministar Damjanović u Njujorku se sastao i sa  predstavnicima crnogorske dijaspore, koji su tamošnji uspješni privrednici, a čiji  planovi su da dio svojih  budućih aktivnosti i poslovanja vežu za matičnu Crnu Goru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:27