Nik Đeljošaj / foto: saša matić
05/09/2024 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sjutra počinje akcija "Limitirane cijene"

Akcija "Limitirane cijene" počinje sjutra i trajaće do 31. januara naredne godine, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj i pozvao građane da prijave svaku trgovinu koja je ne bude poštovala.

Akcija podrazumijeva ograničavanje marži na proizvode od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i sadrži listu od 71. proizvoda.

- Sve trgovine su imale dovoljno vremena da se pripreme. Izrađen je malo izmijenjeni logo koji će biti korišćen u trgovinama, kako bi bili obilježeni svi artikli koji će biti sniženi. Pripremljena su i obavještenja građanima kako bi i oni bili informisani o svim proizvodima koji će biti na limitiranoj cijeni, rekao je Gjeloshaj na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Građani će biti obaviješteni i SMS porukama, a u pripremi su i flajeri koji će biti distribuirani do skoro svih domaćinstava u Crnoj Đeljošaj je dodao i da će svi građani biti u mogućnosti da prijave bilo koju trgovinu koja ne poštuje odluku, a i tržišna inspekcija će raditi svoj dio posla.

- Naši građani biće od sjutra u prilici da kupuju više od hiljadu artikala po limitiranim cijenama, dodao je on.

Lista proizvoda je za oko 60 odsto proširena u odnosu na listu iz marta koja je obuhvatala 43 proizvoda.

Vlada objavila listu limitiranih cijena namirnica

Vlada je danas utvrdila i Predlog zakona o potrošačkim kreditima, kojim će biti ukinute naknade za troškove obrade i prijevremenu otplatu stambenih kredita, a biće uvedena i najviša dozvoljena efektivna kamatna stopa na potrošačke kredite.

- U potrošačke kredite, između ostalog, računaju se stambeni krediti, gotovinski krediti za penzionere, hipotekarni krediti, krediti za rekonstrukciju i adaptaciju, krediti za refinansiranje, krediti za kupovinu motornog vozila i krediti za obrazovanje, naveo je Gjeloshaj.

Radi se o, kako je dodao, kreditima za građane.

On je rekao da je predloženi zakon o potrošačkim kreditima u potpunosti usklađen sa evropskim partnerima, i da je usklađen i sa Savjetom Centralne banke (CBCG).

- Ovo će imati pozitivne efekte na potrošače odnosno naše građane. Nastavljamo da im poboljšavamo standard kako bi imali benefite od svih odluka i zakonskih rješenja koje donosi Vlada, zaključio je Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:51