Nik Đeljošaj / - MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJA
10/10/2024 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đeljošaj: Ispunjeni preduslovi za zatvaranje dva pregovaračka poglavlja

Pridruživanje Evropskoj uniji predstavlja strateški cilj i prioritet Crne Gore, a usklađivanje sa evropskim zakonodavstvom je od suštinskog značaja za postizanje tog cilja, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj, nakon što je Skupština usvojila dva zakona koje je Vlada predložila.

Dodao je da su time ispunjeni preduslovi za zatvaranje dva pregovaračka poglavlja.

Usvojeni su Zakon o elektronskim komunikacijama i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o autorskim i srodnim pravima.

- Neizmjerno je zadovoljstvo i ponos, kako za mene lično, tako i za Ministarstvo ekonomskog razvoja, kada se cijeni pošten i predan rad na putu ka članstvu u EU. Nakon usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o autorskim i srodnim pravima, kompletna normativa u oblasti intelektualne svojine u Crnoj Gori će biti usaglašena, a samim tim ispunjeni preduslovi za zatvaranje pregovaračkog poglavlja 7, dok Zakon o elektronskim komunikacijama promoviše potpuno usklađivanje sa evropskim zakonodavstvom u oblasti elektronskih komunikacija, čime se stvaraju svi uslovi za zatvaranje Poglavlja 10, kazao je Đeljošaj.

(VIDEO) Đeljošaj: Bilo je neslaganja oko nekih odluka Vlade

Dodao je da će sjajnim i odličnim radom Ministarstva ekonomskog razvoja, do kraja godine biti zatvoreno i poglavlje 20, gdje smo već usvojili novu Industrijsku politiku za period 2024-2028. godine, sa Akcionim planom za 2024. godinu.

- Uz direktno posredovanje našeg Ministarstva, Crna Gora će do kraja godine zatvoriti četiri poglavlja, od kojih su tri direktan rezultat velikog rada Ministarstva ekonomskog razvoja. Veliki i odlučujući korak na našem evropskom putu, koji sam realizovao uz punu podršku premijera Spajića i ministarke evropskih poslova, Maide Gorčević. Zajedničkim snagama ka EU, poručuje Đeljošaj.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 18:14