/ - PORTAL DAN
27/09/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Девет кривичних приjава због епидемиолошких мjера

Наводи се да су инспектори прошле седмице извршили 1.352 инспекциjска прегледа поштовања епидемиолошких мjера

Инспектори Управе за инспекциjске послове (УИП), утврдили су 11 неправилности и подниjели девет кривичних приjава због непоштовања епидемиолошких мjера.

Из УИП-а су казали да су након доношења нових мjера поjачали контроле, нарочито у вези са ковид потврдама у унутрашњости угоститељских обjеката, као и у тржним центрима, дискотекама и ноћним клубовима.

Наводи се да су прошле седмице извршили 1.352 инспекциjска прегледа поштовања епидемиолошких мjера.

Из УИП-а су навели да jе туристичка инспекциjа, због неношења маски у угоститељским обjектима у Херцег Новом и Плаву, издала прекршаjни налог од 350 еура и подниjела захтjев за покретање прекршаjног поступка.

Инспекциjа jе подниjела девет кривичних приjава због пет случаjева непосjедовања доказа из националне ковид потврде и због четири случаjа непридржавања прописане дистанце између столова за коjима сjеди већи броj гостиjу од дозвољеног.

“Здравствено-санитарна инспекциjа, поред редовних инспекциjских прегледа у диjелу контроле поштовања епидемиолошких мjера, дониjела jе и 6.217 рjешења о смjештаjу у самоизолациjу”, рекли су из УИП.

Здравствено-санитарна инспекциjа контролисала jе 263 особе коjе су у самоизолациjи, а ниjесу утврђене неправилности.

Они су напоменули да у сваком обjекту треба да буде именована особа коjа ће контролисати ношење маски, држање дистанце, коришћење дезинфекционих средстава, као и посjедовање доказа из националне Цовид потврде.

“Апелуjемо на грађане да поштуjте мjере како би избjегли прекршаjну и кривичну одговорност, али и да приjаве неправилности на наш бесплатни цалл центар 080/555-555 или приjаве@уип.гов.ме”, поручили су из УИП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:44