Dodjela nagrada Top Business Montenegro / - TOP BUSINESS MONTENEGRO
05/06/2024 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodjela priznanja Top Business Montenegro Awards 2024: Iza brojki stoje ljudi koje ne treba zaboraviti

Misija inicijative Top Business Montenegro jeste da podrži one koji investiraju u znanje, inovacije i održivi razvoj, jer se ekonomski napredak i bolja budućnost temelje na ulaganjima u znanje i obrazovanje - poručeno je sa svečanosti dodjele priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima u 2023.

Direktorica TBM inicijative Ljiljana Burzan-Nikolić je, pozdravljajući zvanice, istakla da su univerziteti i naučne institucije „srce“ svakog uspješnog društva, te da oni stvaraju temelje na kojima se gradi budućnost.

- S ponosom ističemo našu saradnju sa Univerzitetom Crne Gore i podršku Programu podsticaja naučno-istraživačkog rada. Vjerujemo da ulaganje u znanje i obrazovanje predstavlja ulaganje u bolju budućnost za sve nas, kazala je Burzan-Nikolić.

Ona se posebno zahvalila generalnom pokrovitelju inicijative Crnogorskoj komercijalnoj banci, apostrofirajući slogan CKB – Tu smo.

- Ova poruka savršeno odražava naš zajednički cilj – biti tu za naše poslovne zajednice i društvo u cjelini. Večeras slavimo ne samo poslovni uspjeh, već i posvećenost društvenoj odgovornosti. U vremenu kada se ekonomski rast često mjeri brojkama, važno je da ne zaboravimo ljude koji stoje iza tih brojki. Naša misija jeste da podržimo one koji ulažu u znanje, inovacije i održivi razvoj. Ove godine smo posebno usmjerili podršku ka naučnoj zajednici, jer vjerujemo da su istraživanja i inovacije ključni za dugoročan ekonomski napredak, poručila je Burzan-Nikolić.

Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB nadležan za sektor poslovanja sa pravnim licima, kazao je da je prisustvo znatnog dijela poslovne zajednice na Top Business Montenegro Awardsu 2024 „ne samo potvrda ostvarenih poslovnih uspjeha, već i potvrda da su prisutni u potpunosti posvećeni rastu i razvoju crnogorske ekonomije i društva".

- CKB kao vodeća finansijska institucija u našoj zemlji prepoznaje važnost podrške lokalnim preduzetništvima i kompanijama. Vjerujemo da uspješni idu sa uspješnima, zato smo tu da budemo pouzdan partner na vašem putu ka još većim dostignućima, rekao je on.

Novica Vuković, ministar finansija, kazao je da je dio karijere proveo u realnom sektoru i da sada, sa pozicije koju obavlja, još bolje može da razumije probleme koje mu je predočila poslovna zajednica od kada je na čelu Ministarstva finansija.

- Na sve teme i u svakom momentu smo tu – da apsolutno sve razumijemo i nađemo zajedničko rješenje, poručio je on.

Ministar Vuković uručio je priznanje kompaniji Voli iz Podgorice za najvećeg poslodavca, Elektroprivredi Crne Gore za ostvarene poslovne prihode u kategoriji velikih preduzeća, kompaniji Plus iz Podgorice u kategoriji srednjih preduzeća, firmi Flystar Support iz Podgorice u kategoriji malih preduzeća i kompaniji Biblio Globus iz Budve u kategoriji mikro preduzeća.

Priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima uručili su i Mitar Bajčeta, generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB-a, Ivan Karadžić, izvršni direktor kompanije Idea-CG i Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija i analitički partner TBM inicijative.

Poznati dobitnici nagrada Top Business Montenegro 2024

U djelatnosti Trgovine prvorangirana je kompanija Voli Trade Podgorica, Hotelijerstva – Portonovi Hospitality Management Company, Restorani i kafići – Panevivo Podgorica, Upravljanje nekretninama – Azmont Investments Herceg Novi, Agencije za nekretnine – CMM Budva, Revizija i računovodstvo – Ernst & Young Montenegro, Građevinarstvo – BEMAX Podgorica, Hrana i piće – Meso-Promet Bijelo Polje, Ostala proizvodnja i prerada – Gradir Montenegro Pljevlja, Telekomunikacije – MTEL Podgorica, Trgovina IT opremom – Comtrade Distribution Podgorica, IT usluge – Epam Systems Montenegro, Nafta i derivati – Jugopetrol Podgorica, Farmacija – Glosarij Podgorica, Medicinske usluge – Poliklinika Hipokrat. Priznanje za novoosnovanu kompaniju uručeno je preduzeću Noblewood Adriatic iz Nikšića.

Gost iznenađenja na svečanosti bio je preduzetnik i konsultant Vladimir Pajović, koji je održao motivacioni govor „Hoćemo još“.

Prisutnima na svečanosti obratila se i Doc. dr Milena Lipovina-Božović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koja je predstavila Program podsticaja naučno-istraživačkog rada i Alumni asocijacije. Svečanosti je prisustvovalo i deset studenata Ekonomskog fakulteta Crne Gore.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. jun 2024 01:10