/ - фото: РТЦГ
01/12/2021 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дрецун: Грађани да казне посланике ако не усвоје буџет

У сусрет годишњици формирање Владе, Дрецун је казао да се извршној власти са економске тачке гледишта може дати добра прелазна оцјена

Грађани треба да казне посланике уколико не подрже буџет за наредну годину и програм којим је предвиђено повећање зарада, саопштио је економски аналитичар, Предраг Дрецун.

- Ако посланици не гласају буџет који ће донијети боље свим грађанима, онда и треба народ да их казни- поручио је Дрецун у Јутарњем програму ТВЦГ, преноси МИНА.

У сусрет годишњици формирање Владе, Дрецун је казао да се извршној власти са економске тачке гледишта може дати добра прелазна оцјена, док са политичке постоји тотална збрка.

- Ако би погледали само “суво” економске параметре могли би да кажемо да је Влада одлична- рекао је Дрецун и подсјетио да се од августа биљеже суфицити, који су већи и од оних из 2019.

Он је додао да је најављен и програм Европа сад и подсјетио да у претходних годину није било кашњења у исплати пензија.

- Са економске тачке гледишта може да се да једна добра прелазна оцјена, а са политичке је тотална збрка. Ту се не зна ни ко вуче конце. Имате, као рогове у већи једну коалицију која влада, која је између себе посвађана, која јавно то демонстрира, што је најгоре од свега- саопштио је Дрецун.

Он је навео да нова Влада ништа није урадила по питању тога да се стане на крај непотизму и политичком запошљавању.

- Повећали су број запослених, ту су могли да буду мало више европски- рекао је Дрецун и додао да се против тога морамо борити.

Он је, коментаришући недавно истраживање ЦГО-а и Дамара, казао да није изненађен што су најбоље оцјене добили министри финансија и економског развоја, Милојко Спајић и Јаков Милатовић, те да би тако оцијенио и министра капиталних инвестиција, Младена Бојанића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:09