/ ilustracija - INVESTITOR.ME
03/10/2021 u 13:40 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Евидентирано 37 притужби

Кампању Буди одговоран су крајем децембра 2013. године покренули Министарство финансија и Канцеларија Програма Уједињених нација за развој у Црној Гори

У оквиру кампање Буди одговоран ове седмице је евидентирано 37 притужби, на основу којих није изречена ниједна новчана казна.

Грађани су се углавном жалили на неиздавање фискалних рачуна и то у пекарама Ас, Центар и Палма, маркету Хилда, посластичарници Корзо, пивници Минхен на Тргу Божане Вучинић, Градском саобраћају, паркингу, бутику Фратели и брзој храни Пирун у Подгорици, фризерском салону Спорт у Бијелом Пољу, пекарама у Тивту, фиш бару Цвијо и маркету Прима у Бару, кафани у Даниловграду, кафетерији Петља у Херцег Новом, АГ комерцу у Беранама и Урбан пабу у Никшићу.

Евидентиране су и притужбе да се службено возило Рудника угља користи у приватне сврхе, да у Бијелом Пољу илегално ради кланица пилића, да се у Пљевљима уз производе вага и њихова амбалажа, а у кафетерији Машта у Никшићу крши закон о забрани употребе дуванских производа.

Грађани су се жалили да цијене нијесу правилно наведене у Кући хемије у Бијелом Пољу и маркету Лида у Подгорици, да преко 30 радњи за поправку возила на Цетињу раде нелегално, да се у Подгорици на улици нелегално продаје грађевински материјал, као и да радници Ленд монта у Будви и Конфекције Папић у Пљевљима нијесу пријављени.

Евидентиране су и примједбе на непрописно паркирање, радно вријеме кладионице Златник у Будви, као и на продају сладоледа испред улаза на тиватски аеродром.

Кампању Буди одговоран су крајем децембра 2013. године покренули Министарство финансија и Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, са циљем да допринесе јачању свијести јавности и већем укључивању грађана у борби против сиве економије.

Пројекат омогућава грађанима да једноставно и брзо укажу на неправилности, попут неиздавања фискалних рачуна, рада на црно или кршења потрошачких права и помогну надлежним институцијама да се што успјешније изборе са сивом економијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:19