Улцињска солана (Илустрација) Фото: ЦЗИП
22/07/2021 u 10:57 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Форца: Солана би требало да буде власништво Општине Улцињ

Наводе и да Влада Црне Горе до сада није знала и могла пронаћи лопове строја за пакирање соли, лопове пумпи, лопове багера Еуронатура

Одлука Савјета за приватизацију Црне Горе од 21.07.2021. године да се имовина улцињске солане укњижи као државно земљиште само је половина радосне и очекиване вијести, јер ту имовину није платила Влада Црне Горе нити ју је примила у посјед, већ је то обављено од стране Скупштине општине Улцињ сходно одлуци бр. 05-1657 / 2 од 9.05.1965. године, саопштено је из Нове демократске снаге Форца.

Како наводе у саопштењу, Соланом не смије располагати Влада, већ Општина Улцињ – чијим се одлукама та имовина одузела од власника и која их је, заједно са овим друштвеним предузећем, обештетила.

-Влада је до сада показала пуну способност само да уништи Солани и њену имовину, а сада је на њој да ту имовину врати Општини Улцињ-поручују из Форце.

Наводе и да Влада Црне Горе до сада није знала и могла пронаћи лопове строја за пакирање соли, лопове пумпи, лопове багера Еуронатура.

-Али на срећу знала је поштовати просторни план који амандманом посланика Генција Ниманбегуа не дозвољава било какву градњу на овој имовини. Позивамо Владу Црне Горе, да у складу са Законом о државној имовини, врати Општини Улцињ 14,524,051 квадратних метара ове имовине на располагање- наводи се у саопштењу Форце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:41