/ Са састанка
28/09/2021 u 10:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Франц Шаузбергер: Радује нас сарадња са Тивтом

Општина Тиват ће кандидовати пројекте према ИРА на надам се обострано задовољство, поручио је Петковић

У оквиру 17.европског Самита у Салзбургу предсједник и оснивач ИРЕ (Институт регија Европе) и бивши гувернер аустријске покрајине Салзбург Франц Шаузбергер примио је у посјету предсједника СО Тиват Андрију Петковића.

- Радује нас што је Тиват присутан овдје и што сам сигуран да ће се сарадња наставити на обострано задовољство. Морате знати да смо до сад у локалним заједницама присутни са великим бројем пројеката од међународног значаја. Кроз повезивање градова и региона, као и кроз реализацију оних иницијатива које имају за циљ квалитетнији живот у локалним срединама. Снажне  локалне заједнице и  снажни региони гаранција су и снажне Европе, што је ваљда никад јасније, него у доба короне. Морамо ширити европску мрежу региона и подстицати заједничко дјеловање у интересу свих нас - поручио је Шаузбергер.

Предсједник Петковић захвалио се Францу Шаузбергеру на срдачном пријему.

- Наравно да једну снажну организацију каква је ИРЕ видимо као партнера и да се радујемо сарадњи. И овај Самит са преко 600 учесника од којих је велики број са подручја региона Балкана показао је заинтересованост за јачање локалних самоуправа. Нарочито кроз поштовање принципа децентрализације и омогућавања локалним управама што већу независност у раду. Општина Тиват ће у сваком случају кандидовати пројекте према ИРА на надам се обострано задовољство - поручио је Петковић на састанку и позвао представнике ИРА у посјету Тивту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:48