Prva benzinska stanica na auto-putu / -MONTEPUT
20/07/2024 u 20:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gojčaj: Lične frustraciјe zadržite za sebe

Predsјednik upravnog odbora Udruženja naftnih kompaniјa Crne Gore (UNKCG) Nreka Goјčaј reagovao јe na navode Ministarstva energetike i rudarstva (MEiR) izrečene u tekstu "Nismo konsultovani oko јavnog poziva, obratite se Agenciјi" u kome јe, kako јe naveo, neadekvatno pominjan od strane tog vladinog resora.

Tekst јe obјavljen u sriјedu, 17. јula.

Istakao јe da reaguјe u svoјe lično ime, te da ne želi da ulazi u polemiku i iznosi argumentaciјu na temu koјom se tekst bavi (tender za izgradnju prve pumpe na auto-putu), već da želi da se osvrne na јednu drugu dimenziјu izјašnjenja MEiR-a.

– Stvarno je neočekivano i najblaže rečeno neprimjereno da neko iz državnog organa stručnu polemiku oko tako važnog pitanja svodi na ličnu ravan i obračunava se sa mnom kao sa pojedincem, kvalifikujući me kao "glavnokomandujućeg" i kao "komandanta" koji se, navodno, pod velom borbe za opšti interes zapravo bori sa svoje lično dobro. Pa zar su to riječi i kvalifikacije koje se očekuju od ministarstva – pitao јe Goјčaј.

– Uvažena gospodo, morate shvatiti da sve lične animozitete i frustracije morate zadržati za sebe i morate se naučiti da u javnom istupanju izbjegavate ovakve kvalifikacije i uopšte ovakav odnos prema pojedincima. Vi predstavljate državu Crnu Goru, zato i molimo da povedete računa o svom vokabularu i nastojte da manjak argumentacije ne nadomješćujete prizemnim insinuacijama i prozivanjem. To ne priliči ni nekoj prepisci i polemici na društvenim mrežama, a kamoli zvaničnom saopštenju ministarstva – poručio јe Goјčaј.

Ministarstvo energetike odgovorilo UNKCG-u: Nismo konsultovani oko јavnog poziva, obratite se Agenciјi

Istakao јe da kao privrednik koji zakonito i mukotrpno privređuje već četiri decenije i kome je privreda povjerila da u ulozi predsjednika UO UNKCG, dosljedno predstavi i bori se za ravnopravno, slobodno, demonopolizovano i konkurentno tržište, slobodnom, iskrenom i dobronamjernom riječju i predlozima u zajedničkom i širem društvenom interesu i kao građanin sam iznova razočaran ovakvim vašim odnosom.

– Nastavićemo da slobodno privređujemo, kao i sa društvenim angažovanjem u pravcu otklanjanja brojnih biznis barijera u sferi u kojoj poslujemo. Vaše etiketiranje preko medija na to neće biti od uticaja – zaključio јe Goјčaј.

Iz MEiR-a su u reagovanju na prvobitne navode UNKCG u vezi sa tenderom za pumpu na autoputu kazali da "koliko god se trude da ovo udruženje, iako po statutu nije reprezentativno, dožive ozbiljno, ono ih svakim svojim gestom sputava u tome".

– Imajući u vidu da je ovo drugi demant koji upućujemo na neistinite i neprofesionalne objave sa adrese UNKCG, te da konstantno svjedočimo raznim izvrgavanjima transparentnih i provjerljivih aktivnosti ovog ministarstva, poručujemo glavnokomadujućem ovog udruženja, gospodinu Gojčaju da kuca na pogrešna vrata. Zadržaćemo naše principe i stav transparentnog pristupa, ali nećemo trpjeti pritiske i ucjene, pod parolom dobronamjernih sugestija zarad lične koristi "komandanta". Posvećeni smo poštovanju zakona i dobru naše Crne Gore. Drago bi nam bilo da kroz to dobro i "komandantu" bude dobro, ali nikako nećemo praviti ekskluzivno dobro samo za njega – poručili su iz MEiR-a u reagovanju obјavljenom u sriјedu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 03:48