/ фото РТЦГ
03/10/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Градња булевара према Даниловграду по плану

Вриједност инвеситиције је 24 милиона без ПДВ-а.

Већ годину и два мјесеца трају радови на изградњи булевара од Подгорице према Даниловграду. Дужина трасе је око 15 километара, а у плану је да све буде завршено до почетка љета наредне године, пише портал РТЦГ. Динамика за сада иде планираном динамиком, и не би требало да буде пробијања рокова, а вриједност инвеситиције је 24 милиона без ПДВ-а.

Екипа емисије АБС забиљежила је велики број радника и машина на цијелој траси, а један дио саобраћајнице асфалтиран је први слојем асфалта, док је друга страна булевара у земљаној фази радова.

- До сада је завршено 98 одсто свих ископа у петој и шестој категорији, и око 90 одсто замјене материјала постојеће коловозне конструкције, што значи да су земљани радови малтене у завршној фази- рекла је Светлана Јањевић из Управе за саобраћај.

Кад је у питању десна трака из правца Даниловграда траса је пробијена и урађено око осам километара доњег носећег слоја асфлата и туда се, каже Јањевић, нормално саобраћај.

- И сад се изводе завршни радови и на лијевој коловозној траци. У међувремену је урађено око 19 км атмосферске канализације- појаснила је Јањевић.

На једном дијелу пута, у близни Бандића, није се до сада ништа радило јер, како појашњава Јањевић, нијесу ријешени имовинско-правни односи. То би, најавила, ускоро требало да буде завршено.

Траса булевара имаће седам кружних раскрсница, а урађена су и четира нова моста: Мареза, Матица, Сушица и Комански мост.

- Предвиђена је и реконструкција постојећих мостова, а урађен је и потпуно нови подвожњак- истакла је Јањевић.

На отвореном дијелу булевара ограничења брзина кретања је 80 км/х.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 22:21