Фото; ХН (Приватна архива: Ж.Б.-портал Дан)
27/07/2021 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Херцег Нови: Остварено 86 одсто туристичког промета у односу на 2019.

Највише је гостију из региона, а слиједе Русија, Украјина, Пољска и Мађарска, казала је Терзић агенцији Медиабиро.

У Херцег Новом тренутно борави 27,77 хиљада гостију, што је 86 одсто оствареног промета из 2019. године, саопштила је ПР локалне Туристичке организације (ТО), Наталија Терзић, јавља агенција Мина бизнис.

Она је казала да је око шест хиљада гостију смјештено у хотелима, док остали бораве у приватном смјештају.

-Највише је гостију из региона, а слиједе Русија, Украјина, Пољска и Мађарска”, казала је Терзић агенцији Медиабиро.

Она је навела да су у свакодневној комуникацији са цјелокупном туристичком привредом.

-И издаваоци приватног смјештаја и хотелијери су задовољни током сезоне с обзиром на то да је постојао страх због епидемије. Међутим, испало је много боље него што смо се надали. Што се тиче смјештајних капацитета, постоји велико интересовање и за наредни период. Када говоримо о постсезони, ако здравствени услови дозволе, вјероватно ће се тај тренд раста наставити или бар зауставити на овом проценту.- рекла је Терзић.

Она је најавила и манифестације до краја љета.

-Тренутно се у Херцег Новом одржава Међународни сајам књига, а након тога слиједи Монтенегро филм фестивал. Потом имамо Гитар арт фестивал, а крајем августа и фестивал електронске музике- казала је Терзић.

Менаџер хотелске групације Царине Иберостар, Владо Поповић, саопштио је да су задовољни током љетње туристичке сезоне.

-Попуњеност хотела је на високом нивоу, а уколико епидемиолошка ситуација дозволи заиста ћемо остварити резултате о којима нијсмо размишљали у априлу-рекао је Поповић.

Он сматра да ће број гостију премашити 60 до 70 одсто посјете из 2019. године.

-Ипак, због смањених цијена у односу на 2019. не може се прецизирати финансијски резултат. Уколико се добро одради септембар и октобар могли би остварити 45 до 50 одсто из 2019. године-навео је Поповић.

Он је казао да је раније било доста гостију са Запада, али да они ове године нијесу у могућности да дођу у великом броју.

-Међутим, од почетка јула и они се полако враћају. Ми смо одрадили добар маркетинг на подручју Црне Горе и региона и добили смо и нове госте. Они су изузетно задовољни и сигурни смо да ће се враћати- рекао је Поповић.

Што се тиче најава за наредни период, он се нада да ће бити постсезоне.

-Ситуација је неизвјесна и код нас и у свијету. Сви страни туроператори са којима иначе радимо су посјетили наше хотеле, имали смо састанке и правимо уговоре за наредну годину. Размишљање свих је да ће наредна година бити боља и надамо се да ћемо стартовати крајем марта-закључио је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 21:48