SA SASTANKA / - FOTO: ACV
19/06/2024 u 08:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

ACV: Intenzivnija regionalna saradnja vazduhoplovnih vlasti

Regionalna saradnja vazduhoplovnih vlasti je na zavidnom nivou, a njeno intenziviranje je posebno važno za brži razvoj u ovoj oblasti, ocjena je direktora nadležnih institucija za civilno vazduhoplovstvo država regiona, uoči današnjeg sastanka Zajedničkog odbora ECAA sporazuma o stvaranju zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja, koji se održava u Podgorici.

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), Ivan Šćekić ugostio je u crnogorskoj instituciji Filipa Kornelisa, direktora za vazduhoplovstvo u Evropskoj komisiji  (Generalni direktorat za mobilnost i transport  – DG MOVE)  i kolege iz agencija/direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Sagovornici su razgovarali, između ostalog, o unapređenju koordinisanog nastupa na međunarodnom nivou u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblasti vazduhoplovstva.

- Posvećeno radimo da bismo uspješno sprovodili evropske standarde i da bi države imale potpune benefite od ovog sporazuma. Zadovoljstvo je to što se konstantno poboljšava kvalitet sistema sigurnosti i bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva -- istaknuto je na sinoćnjem sastanku u Agenciji.

Direktori regionalnih nadležnih institucija su saglasni da je dvodnevni sastanak Zajedničkog odbora prilika da se predstavnici Evropske komisije uvjere u posvećenost ispunjavanju obaveza iz ECAA sporazuma.

Na sastanku u crnogorskoj Agenciji učestvovali su direktorica Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Mirjana Čizmarov, direktor Uprave za civilno vazduhoplovstvo Albanije Maksim Ethemaj, direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, Zorislav Ivanović i generalni direktor Autoriteta civilnog vazduhoplovstva Kosova, Burim Dinarama. Prisustvovala je i predstavnica Agencije za civilno vazduhoplovstvo Sjeverne Makedonije, Veti Gjorgjieska – Atanasoska.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo: Vazduhoplovne vlasti na okupu u Podgorici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jun 2024 15:39