/ Портонови с мора, фото: К.М.
24/05/2021 u 07:29 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Инвестиције у комплекс Портонови: До сада уложено 787 милиона еура

Генерални директор ризорта Портонови Стеван Милић казао је да jе њихова уговорна обавеза била да инвестираjу 256 милиона еура на период од осам година

Укупна инвестициjа у комплекс Портонови за сада износи 787 милиона еура, а проjектовано jе да ће до краjа ове године достићи 828 милиона еура, чиме би комплетна прва фаза ризорта била заокружена, саопштили су његови представници. Генерални директор ризорта Портонови Стеван Милић казао jе да су директни ефекти за Црну Гору и Општину Херцег Нови jаки и битни. Он jе за агенциjу Медијабиро прецизирао да jе њихова уговорна обавеза била да инвестираjу 256 милиона еура на период од осам година.

– Ми смо инвестирали преко три пута више у односу на наше укупне обавезе. Од те инвестициjе jе 11 одсто у инфраструктуру, коjа jе била неопходна. Само седам милиона еура jе уплаћено за комуналиjе Општини Херцег Нови, а преко 12 на име пореза и доприноса за плате свих запослених. Значаjна инвестициjа jе била у сектору образовања, гдjе смо довели први интернационални универзитет у Црноj Гори – рекао jе Милић. Око 600 црногорских држављана добило jе прилику да се запосли у обjектима Портоновог. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:52