EPCG ŽELJEZARA NIKŠIĆ / - FOTO: Ž.Š
21/08/2024 u 15:46 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Inženjeri VSS kadra EPCG Željezara Nikšić o izjavi Janković: Nismo zabranili ulazak investitorima

Povodom izjave Direktorice EPCG Željezara Nikšić Nevenke Janković oglasili su se inženjeri Visokog stručnog kadra (VSS) ove kompanije i kako kažu, vezano za neistine koje je iznijela u javnost.

- Кao prvo neistina je i moramo da demantujemo da je bilo ko od Izvršnog odbora sindikata i radnika, pa ni mi ing i VSS kadar zabranio ulazak potencijalnim investitorima, imali ste potvrdu od svih nas da u bilo kom momentu mogu ući u krug fabrike, što su juče i učinili zajedno sa nama. Zašto nijeste na naš zahtjev više puta prethodne nedelje održali sastanak i informisali nas o dolasku gospodina Šamiza i objasnili nam status svih nas, što nas je jedino interesovalo. Dolaskom na mjesto Izvršnog direktora Željezare nijeste se udostojili da se pozdravite i obratite svojim kolegama sa kojima ste saradjivali dugi niz godina. Samo da napomenemo da za 7 mjeseci nijeste održali nijedan kolegijum, nijedan sastanak sa inženjerima (što govori o vašoj profesionalnosti), već ste se čitavo vrijeme krili iza radnih tijela i Оdbora direktora. Vi dobro znate da ste na mjesto direktora odabrani prije završetka konkursa, ali to ostavljamo Vama i tadašnjem Оdboru direktora da objasne crnogorskoj javnosti. I molimo Vas nemojte obmanjivati javnost, dobro znate da ste od predstavnika radnika dobili najmanje bodova. I da nije glasao za Vas jer nije ni bilo preglasavanja kako je trebalo da bude. Na prvom sastanku sa ОD ste izjavili da ne želite da se sastajete sa menadzerima i inženjerima ove fabrike. Mi smo i ovo prihvatili jer smo mislili da imate „fantastičan" biznis plan koji će ovu fabriku napokon dovesti na zelene grane - piše u saopštenju.

Inženjeri VSS kadra  navode da ćitavo vrijeme rade bez biznis plana. „Bukvalno sve izmišljamo u hodu zajedno sa našim radnicima koji su pristali da rade sve poslove iako nijesu obučeni za to. Za sve poslove koje sad obavljaju su potrebni radni nalozi, jer sve što sad radimo je mimo zakona, ali naši radnici zbog same fabrike to nijesu tražili i sve su bez pogovora radili, samo da bi se očuvala fabrika. Аko ste imali tako dobar biznis plan zašto ste u maju mjesecu napravili tako katastrofalnu sistematizaciju gdje skoro nijedno radno mjesto nije odgovaralo stvarnom stanju na terenu.bez obzira na to svi radnici su obavljali radne zadat i zato nas vrijedja vaše saopštenje da smo neradnici i huligani i da opstruiramo poslovne procese. Sindikat nikada od Vas nije trazio ništa, sem biznis plan i sistematizaciju na osnovu biznis plana.Mi uvid u biznis plan nijesmo imali nikada, ako uopšte i postoji“, kažu inženjeri.

Odbor direktora EPCG Željezara: Janković navela da je kap prelila čašu

- Кada ste Vi došli na čelo ove kompanije dug je bio oko 700 hiljada sa porezima i doprinosima i dug prema dobavljačima, a sad je oko 1 milion i 900 hiljada, dajte sve na uvid. Kažete da ste isplaćivali platu? Ali problem je što Vi ne razlikujete neto od bruto zarade, jer nijeste plaćali nijedan mjesec poreze i doprinuse i zato je naš dug toliki. Ali kako da Vi to znate kad ste pozivali radnike da ih pitate sta je ovo je 21% na sve fakture? Na Vašu sreču sad ste naučili šta znači pdv“. Navodi se u saopštenju.

Još jednom molimo resornog ministra da se uključi u rešavanje problema u Željezari jer nam je potreban, a vidjeli smo kako su „ovi" do sada rešavali probleme. Imali smo još štošta da napišemo, ali ovo je sve dovoljno da čitava crnogorska javnost vidi da ste Vi bili pogrešna osoba na pogrešno mjesto, da ničim ovo mjesto nijeste zaslužili. I na samom kraju moramo da se složimo sa našim predsjednikom sindikata da posle takvih ljudskih veličina kao što su Banjo Bulajić i Andrija Mijušković, Željezara je spaala na takve grane da Vi budete Izvršni direktor - piše na kraju saopštenje inženjera VSS kadra EPCG Željezara – Nikšić

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 17:39