/ Фото: Бојана Ћупић
29/07/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Јужна Kореја донира Црној Гори брод за истраживање мора

Црна Гора Јужну Kореју сматра важним и пријатељски настројеним партнером, казао је Абазовић на састанку са амбасадором

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић и министар капиталних инвестиција Младен Бојанић примили су данас нерезидентног амбасадора Републике Kореје у Црној Гори Хјонг-ћан Чеа, а како је саопштено након састанка, Јужна Кореја ће донирати брод за истраживање мора.

Брод је вриједности од 200.000 долара, Хјонг-ћан је нагласио да између двије земље постоји добра економска сарадња, која се најбоље огледа у томе да се између двије државе запажа раст трговинске размјене.

Абазовић је истакао је да Црна Гора Јужну Kореју сматра важним и респектабилним, пријатељски настројеним партнером са којим жели унаприједити односе на више нивоа, нарочито на пољу привреде, зелене економије, енергетике, дигиталне технологије, образовања, развоја предузетништва, иновација и размјене знања.

Додао је да су најбољи показатељ одличних односа двије земље вриједне донације које је Јужна Kореја упутила Црној Гори током кризе КОВИД-19, у виду 1000 ПРС тестова и 277.000 заштитних маски, које су биле у вриједности од 200.000 долара.

Бојанић је нагласио да између Црне Горе и Републике Kореје постоји огроман простор за унапређење сарадње, нарочито у области привреде, кроз снажније повезивање црногорских и корејских компанија преко канцеларије Kорејанске агенције за промоцију трговине и инвестиција (KОТРА).

Говорећи о јачању сарадње у области културе и повезивања грађана двије државе, Хјонг-ћан је најавио организовање културно-умјетничког догађаја у Подгорици који ће приближити традицију Јужне Kореје Црној Гори и њеним грађанима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 07:30