Стигло првих 140 путника из Швајцарске / - Аеродроми ЦГ
13/05/2021 u 15:34 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Линија Цирих-Подгорица три пута недељно

Ђоковић jе подсjетио на раниjи авио-саобраћаj између Црне Горе и Шваjцарске, када су оператори били Монтенегро Аирлинес на линиjи Подгорица - Цирих, као и „Easy Jet” на линиjи Тиват - Женева. Само у 2019. години броj путника jе износио око 35.000 у оба правца

Авион шваjцарске авио-компаниjе „Chair Airlines” слетио jе данас на подгорички аеродром из Цириха са 140 путника из те земље.

Предсjедник Одбора директора Аеродрома Црне Горе Небоjша Ђоковић изразио jе задовољство због сарадње са овом компанијом, додаjући да ће линиjа Цирих – Подгорица – Цирих за сада саобраћати четвртком и недjељом, а од jула и три пута седмично.

– Велико нам jе задовољство што шваjцарска авио-компаниjа „Chair Airlines” први пут слиjеће у Црну Гору. Шваjцарски туристи долазе из jедне од наjбогатиjих земаља свиjета, са наjвишом стопом БДП-а по глави становника, из земље познате по пацифизму и високим стандардом грађанских слобода. Вjеруjем да ће дониjети наjбоље вриjедности у Црну Гору, а да ће уживати у планинама и обали наше земље. Желимо им искрену добродошлицу и лиjеп боравак – казао jе Ђоковић.

Он jе подсjетио на раниjи авио-саобраћаj између Црне Горе и Шваjцарске, када су оператори били Монтенегро Аирлинес на линиjи Подгорица - Цирих, као и „Easy Jet” на линиjи Тиват - Женева. Само у 2019. години броj путника jе износио око 35.000 у оба правца.

Ђоковић jе такође нагласио да очекуjе бољу туристичку сезону од претходне.

– Аеродорми Црне Горе су предузеће коjе jе вjероватно наjвише погођено због ситуациjе са коронавирусом. Ипак, надамо се много бољоj сезони. За сада имамо наjаве преко 20 авиокомпаниjа за Аеродром у Подгорици и преко 30 за Тиват – казао jе Ђоковић.

Ђоковић jе као добру виjест за туристе истакао што ће им бити обезбиjеђено бесплатно ПЦР тестирање за повратак у матичну земљу, као и бесплатно болничко лиjечење уколико хоспитализациjа буде неопходна услиjед оболиjевања од коронавируса.

У повратку за Цирих из Подгорице одлази 28 путника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:55