Либерална партија / - фото: ЛП лого
18/07/2021 u 12:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Подржавамо захтjеве сточара, Стиjовић да поднесе оставку

Ниjе се господин одлазећи бринуо ни због тога што нема агробуџета па сточари на сjеверу државе распродаjу стада и буљуке стоке, наводе из ЛП

Либерална партиjа пружа потпуну подршку сточарима за захтjеве коjе су изниjели и затражену оставку ресорног министра Александра Стиjовића, а такође и за све облике демократске радикализациjу протеста коjе су наjавили уколико не дође до састанка са представницима власти, саопштено jе из ЛП.

Имала jе, како су навели, црногорска jавност прилике да се у претходних осам мjесеци наслуша и нагледа свакаквих изjава и одлука коjе су доносили представници ове нове, а већ, како кажу, прежаљене и прекрижене, Владе.

– Но по свему судећи министар Стиjовић ће бити звиjезда Владе кратког мандата. Оваj одлазећи министар jе успио да од аутсаjдера међу аутсаjдерима и члановима Владе, врло брзо постане прва звиjезда медиjских обjава и сукобљавања са цjелокупном стручном jавношћу – наводе из ЛП.

Стиjовић, како кажу, се ниjе ни видио ни чуо пола године и за таj период jе успио да направи оно што ни jедан министар приjе њега ниjе.

– Успио jе да се не миjеша у своj посао ни jедним атомом своjе професионалне функциjе и да не обиђе ни jедног jединог пољопривредника и сточара на териториjи Црне Горе. О његовим, како се то каже, ваншколским, активностима не би овом приликом jер су довољно познате наjшироj jавности и не завређуjу неку посебну пажњу па самим тим нећемо се бавити зашто jе обилазио неке НВО и обећавао свесрдну помоћ њиховим активностима а тиховао на позициjи министра – наводи се у саопштењу.

Одлазеци министар, поручуjу из ЛП, ниjе видио пољопривреднике а ниjе се ни трудио да им помогне у тренуцима прољећне сjетве, раста циjена сточне хране, прекомjерног увоза млиjека, сира и осталих млиjечних производа из jедне земље региона, погађамо сви из коjе.

– Ниjе се господин одлазећи бринуо ни због тога што нема агробуџета па сточари на сjеверу државе распродаjу стада и буљуке стоке крупног али и ситног зуба.

Одлазећи министар пољопривреде каже да нема пара за испуњење захтjева сточара и да би неопходна додатна 3.1 милиона еура раскућила буџет државе Црне Горе и ко зна ко су ти пољопривредници коjи тако нешто траже. Ево одговора господине одлазећи министре, то су лоjални грађани ове државе коjи плаћаjу своjе обавезе и траже да се поштуjе и циjени њихов рад и да им Влада буде партнер а не газда jер они знаjу и умиjу газдовати своjим добрима.

Подсjећање ради, господине одлазећи министре, агробуџетет за 2020. годину износио jе 60,7 милиона еура и био jе већи за 8,3 милиона у односу на 2019.годину, а оваj ваш коjи сте дониjели у jулу, или боље рећи кад jе истекло већ пола године, jе мањи од Буџета чак и из наjтеже послиjератне године, и износи свега 44,8 милиона еура или скоро 16 милиона еура мање – наводе из ЛП.

Jасно jе, како кажу, да би гашење мљекарске индустриjе у Црноj Гори, а што jе према изjавама поjединих сточара вjероватно и циљ цjелокупне политике ресора долазећег министра, обезбиjедило да поjедини произвођачи из окружења у потпуности преузму црногорско тржиште и тиме не само ослабе и овако катастрофалну економска ситуациjу већ обезбиjеде себи доминантан утицаj на потрошаче.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:09