/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
18/10/2023 u 10:01 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Manojlović nakon smjene: Biznis plan predimenzionisan, nije se mogao ostvariti

On navodi da se moglo još sačekati sa odlukama

Smijenjeni izvršni direktor EPCG Željezare Nikšić Đorđije Manojlović jutros je na pres konferenciji za medije kazao da je to preduzeće u prethodnih osam mjeseci radilo u zadovoljavajućoj mjeri, a jedan od razloga što aktuelni biznis plan nije realizovan u rokovima jeste što je bio preambiciozan.

- Javnost je upoznata da smo imali četiri aktivnosti u okviru biznis plana, solarne elektrane, konstrukcije i podonstrukcije i kovačnica. U aprilu smo počeli sa solarnim elektranama. Sistem javnih nabavki i priključivanje ne zavisi samo od Željezare i odgovorno tvrdim da je fabrika uradila sve sto je u njenoj moći - kazao je Manojlović.

Prva javna nabavka je bila u maju za solarne elektrane, a trenutno su u javnoj nabavci za 5 megavata. Za drugi biznis plan konstrukciije nisu imali narudžbu, navodi Manojlović, a u toku je izrada od 1 megavata na zemlji.

- Dali smo specifikaciju na 20 megavata matičnoj kompaniji, ali nam jos nisu odgovori li na materijal. Za program pokonstrukcije trebalo je da bude naručeno 100 megavata za godinu dana, ali nije naručen nijedan. Kovačnica je trebala da počne od septembra i sve aktivnosti smo uradili da taj plan oživi - dodao je Manojlović.

On navodi da se moglo još sačekati sa odlukama, te da je biznis plan bio predimenzionisan jer je predviđao montiranje 5 megavati mjesecno.

Pored 229 radnika, Manojlović kaže da su preuzeli 50 od Toščelika, da su u restoran primili 15 radnika, oko 7 inženjera i 10 ljudi za pogone, što je oko 278 rješena a obim posla je zahtjevao zapošljavanje oko 80 ugovoraca. 

On navodi da se sada čeka novi biznis plan od strane matične kompanije.

Odbor direktora EPCG smijenio Đorđija Manojlovića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 22:18