Pres Medojevica oko sverca cigareta, Nebojsa Medojevic / PRES MEDOJEVICA OKO SVERCA CIGARETA - IVAN PETROVIC-IPE
25/07/2021 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Оснивање нове авио-компаниjе корупционашки проjекат

Наивни црквени великодостоjници и вjерници су повjеровали да Мицкеj зна шта ради и да ради у интересу народа и државе. Какав данак неискуству, каже Медојевић

Искусни берзански преварант не продаjе знање, ни информациjе, већ перцепциjу клиjента да брокер зна шта ради и да ради увиjек у наjбољем интересу клиjента.

За инвестиционог банкара и берзанског шпекуланта ниjе важно да ли клиjент добиjа или губи. Важно jе да он добиjа сваком трансакциjом jер наплаћуjе провизиjу на сваку трансакциjу. Без обзира да ли клиjент добиjа или губи! Што више трансакциjа, више пара за банкаре и брокере, каже Небојша Медојевић, предсједникм ПзП-а.

Они коjи су гледали филм “Вук са Вол стрита”, каже, сугурно се сjећаjу разговора између Марк Хане, искусног берзанског вука и младог почетника Џордана Белфорта у коме му Хана обjашњава наjважниjе таjне посла. Хана каже ордану да су циjене дионица непредвидиве и да нико не зна тачно шта ће се догодити, али брокери мораjу убиjедити клиjенте да знаjу тачно што ће се догодити са циjенама.

- Тако су Црноj Гори инвестициони банкари (додуше верзиjе са Али експреса) продали исту фору. Па су наивни црквени великодостоjници и вjерници повjеровали да Мицкеj зна шта ради и да ради у интересу народа и државе. Какав данак неискуству! Мицкеj ради само за себе и диjели са Кривим. Профит њима, губици нама. Поштено. Експертски. Апостолски - каже Медојевић.

Истиче да кад анализирате “трансакциjе” са новцем грађана министра Мицкеjа морате узети у обзир ову филозофиjу "хиjена" са Вол стрита.

- Ниjе важно да ли клиjент (држава и грађани) губе или добиjаjу, важно jе само направити што више трансакциjа од коjих Мицкеj има што више провизиjе. Таjно задужење 750 милиона еура, таjне куповине валутних фjучерса за плаћање кинеског дуга, неуспjели покушаj новог таjног задужења за 900 милиона еура да би замиjенио кинески дуг, шверц 940 тона цигарета у маjу вриjедних 100 милиона еура, итд итд - набраја предсједник Пзп-а.

Он данас пажњу посвећуjе гашењу Монтенегроелајнза и оснивању нове компаниjе Ер Монтенегро.

- Без икаквих озбиљних студиjа и анализа и сагледавања свих аспеката будућности националне авио-компаниjе, Криви и Мицкеj су преко ноћи дониjели одлуку да обуставе рад Монтенегроерлајнза и крену у оснивање нове авио-компаниjе.

Влада, по савjетима контроверзне савjетнице из Београда Адриjане Ћурчић, доноси одлуку о обустави летова МА, наводно због недозвољене државне помоћи - истиче Медојевић.

Влада, дакле, истиче, као наjвећи власник и повjерилац МА, ниjе дониjела одлуку о ликвидациjи компаниjе кроз стечаj, већ jе само обуставила основну дjелатност и приземљила авионе.

- Мицкеj тада експресно наjављуjе оснивање нове авио-компаниjе коjа ће коштати државу и пореске обвезнике нула еура. Такође jе без икаквих моралних проблема слагао и кад jе изjавио да трошак гашења МА неће коштати грађане ни цента - тврди Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:07