/ - SRDJA BOLJEVIC SRDJA BOLJEVIC
08/12/2021 u 18:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Михајловић: Гашење КАП-а није добро рјешењe ни за кога, то ће оставити велике последице

Навео је и да држава мора бити модератор у случају да се ова ситуација не рјеши

Професор Божо Михајловић у разговору за Нову М је казао да гашење Комбината алуминијума није добро рјешење ни за кога, те да ће оставити велике последице.

Михајловић је додао да гашење компаније траје дуго, а процес активирања још дуже, а све то, како је истакао, сноси огромне трошкове. Напомиње да проблем струје није од јуче.

 - Мора се направити рачуница да се види шта то значи ако се Комбинат гаси. И шта то значи ако комбинат ради и под којим условима он може објективно да ради. Нама у задње вријеме недостају рачунице у разним областима оно што мора бити кључно, ту су три актера,  са једне стране ту је Електропривреда, КАП, а са треће, ту је држава која мора бити и модератор и субјект који ће у случају да се не може ријешити проблем КАП-а видјети колико то кошта - навео је он,

Михајловић је навео да овај случај може да донесе негативне последице по запослене.

 - На одређени начин се сигурно може рећи да све ово може да остави негативне последице што се тиче запослених. Само у комбинату ово погађана идиректно и директно десетак хиљада људи. Ту су сви ти добављачи који су везани за Комбинат алуминијума. И мали добављачи и саобраћајни систем. И све то скупа. Исто тако треба рећи да тај проблем струје је дугорочан проблем, није то проблем од јуче - упозорио је он.

Подсјетимо власник Унипром КАП-а Веселин Пејовић данас је најавио гашење Комбината алуминијума.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:19