/ - ФОТО: Радничка партија
01/06/2022 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радничка партија: Апелујемо на министарства да омогуће спровођење Закона ПИО

Подсјећана ради стечај у КАП- у је трајао осам година, и за то вријеме радници су радили послове као и при редовним околностима у фабрици, наводе они

Бивши радници КАП-а који по измјени закона са краја 2021. године могу да остваре право на старостну пензију, имају проблем са неплаћенин радним стажом који им је ускраћен за вријеме трајања стечаја у КАП-у, саопштено је из Радничке партије.

Радници поново пред Владом: Чекају премијера, спремни и да преноће

-Подсјећана ради стечај у КАП- у је трајао осам година, и за то вријеме радници су радили послове као и при редовним околностима у фабрици. Међутим послодавац Унипром уз прећутну сагласност државе  није им повезао радни стаж са увећаним трајањем. Данас, када је законско рјешење за бивше раднике КАП-а на снази и постоји правно рјешење које је дефинисано у 42. Влади Црне Горе једина препрека је воља ресорних министарстава 43. Владе Црне Горе да се радницима повеже стаж са увећаним трајањем за рад и прије и после стечаја- наводе они.

Додају:"Овим путем апелујемо на ресорна министарства да омогуће спровођење Закона ПИО  који је изгласан крајем прошле године у Скупштини Црне Горе на иницијативу Радничке партије".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:48