/ фото: KOLEKTIV.ME
30/06/2021 u 12:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Микијељ: Иза кампања против нас стоји спрега развлашћене политичке елите

Узимајући у обзир да је прошлогодишња туристичка сезона, како каже, жртвована зарад избора, права је срећа што се ове године покушава жртвовати само један дио туристичке понуде

Директор Јавног предузећа за управљање Морским добром Црне Горе Младен Микијељ саопштио је да је из Јавног предузећа за управљањем морским добром Црне Горе мора изнијети чињенично стање везано за дио морског добра који се налази у закупу компаније Adriatic properties, плажа Свети Стефан, Милочер и Краљичина плажа.

- Пошто се последњих двадесетак дана на организован начин пласирају приче да се на наведеним плажама дешава хаос, да се продаје пиће, прави роштиљ, кампује, те да су присутне велике количине смећа, желимо да укажемо на следећа, да је једини кривац за овакво стање фирма “Adriatic Properties“  навео је Микијељ.

Морско добро је, како тврди, добро од општег интереса, за чије одржавање и унапређење треба да се посвети посебна пажња

- Те је заинтересованост Предсјединка државе потпуно оправдана, само нејасноћу изазива како то да се виде ћевапи, а не види се девастација Милочерског парка, сјеча стогодишњих чемпреса, изградња вишеспратница са становима за продају и уништавање јединствене амбијенталне цијелине. Такође, чудно је да фирма „Adriatic properties“ није заустављала градњу вишеспратних зграда у Милочерском парку и поред многобројних протеста грађана, а обуставља рад хотела након индивидуалног инцидента, којом приликом је срушена нелегално постављена ограда на улазу у Краљичину плажу- навео је он.

Казао је да, узимајући у обзир забринутост Предсједника државе за све ове проблеме, руководство Јавног предузећа налази за сходно да размотри предлог да се раскине Уговор о закупу дијела морског добра закљученог са фирмом „Adriatic propeties“, те да се уведе ред на наведеним плажама, обзиром да закупац занемарује своје уговорне обавезе.

- Ми смо спремни на овај корак и грантујемо да ћемо у врло кратком року успоставити ред и показати како треба да се управља са овим дијелом наше обале. Мишљења смо да ова смишљена кампања која је усмјерена против нас, је заправо организовани медијски напад иза којег стоји спрега развлашћене политичке елите, повлашћених инвеститор и њихових коорпоративних интереса- истакао је Микијељ.

Узимајући у обзир да је прошлогодишња туристичка сезона, како каже, жртвована зарад избора, права је срећа што се ове године покушава жртвовати само један дио наше туристичке понуде, а због истих циљева и од стране истих људи.

- Црна Гора мора постати земља једнаких шанси за све, држава јаких инстуција, владавине права. На тај начин се привлаче озбиљни инвеститори, који неће локално становништво проглашавати за непријатеље, који знају колико је битна друштвена одговорност и који ће поред профита бринути и о земљи у којој послују- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:58