Novica Vuković / - DJORDJE CMILJANIC
09/09/2024 u 18:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo finansija: Milatovićev Kabinet potvrdio da traži mimo rekordnog budžeta

Izjava ministra finansija, Novice Vukovića, u kontekstu zahtjeva Predsjedništva Crne Gore nije u cjelosti objavljena sa današnje konferencije za medije, jer nedostaje pomenuto finansiranja službenih putovanja, u dijelu navođenja snimanja i fotografisanja predsjednika, navode iz MF.

- Dakle, ne radi se o neistini već je u javnosti nezaokružena izjava ministra Vukovića, a ni sam nije imao vremena da nabroji sve inicijalne zvanične i nezvanične zahtjeve koje Ministarstvo finansija ima od ove potrošačke jedinice tokom pripreme predloga budžeta, kao i nakon usvajanja- navode u saopštenju.

Kabinet Milatovića: Neistiniti navodi ministra finansija

Zahvaljuju Kabinetu predsjednika što potvrđuje da ima zahtjeve za dodatnu dodjelu novca poreskih obveznika, pored odobrenog budžeta koji je rekordan u 2024. godini.

- Da ponovimo - od traženih čak 2,1 milion eura zahtjev od preko 600.000 eura odnosio se na finansiranje službenih putovanja, zatim snimanje i fotografisanje predsjednika, isl. Ponavljamo da očekujemo da se Predsjedništvo Crne Gore ponaša racionalno u potrošnji novca poreskih obveznika, te u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti- ističu saopštenjem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 22:36