/ FOTO: MONTEPUT
08/07/2022 u 15:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monteput objavio smjernice: Evo kako voziti na auto–putu

Prilikom približavanja ulaznoj rampi odaberite saobraćajnu traku i na vrijeme se prestrojte

Otvaranje prve dionice Smokovac Mateševo auto – puta Bar – Boljare trebalo bi da sedesi 13. jul, a povodom otvaranja prvog auto puta u Crnoj Gori Monteput je objavio smjernice u kojima preporučuje kako bezbjedno voziti.

SMJERNICE:

Prilikom približavanja ulaznoj rampi odaberite saobraćajnu traku i na vrijeme se prestrojte.

Ukoliko koristite usluge elektronske naplate, prestrojte se u traku koja je obilježena skraćenicom ENP, što vozilima koja koriste ovaj vid naplate omogućava da rampu prođu praktično bez zaustavljanja. Svi ostali uzimaju tiket koji su u obavezi da čuvaju do izlaska sa autoputa.

image
FOTO: MONTEPUT

Krajnja desna traka je traka za spora vozila, lijeva traka je preticajna traka, znak nas takođe obavještava da teretna vozila treba da koriste samo voznu i sporu traku.

image
FOTO: MONTEPUT

Poštuj postavljena ograničenja brzine i ostalu saobraćajnu signalizaciju. Vozilom se nikada nemojte kretati unazad u tunelu. Ne okrećite se polukružno. Samo u slučaju krajnje nužde zaustavite se u tunelu, na proširenjima koja su predvidjena za to.

image
FOTO: MONTEPUT

Zašto je važna ventilacija u tunelu: Odvodi štetne izduvne gasove, omogućava nesmetano disanje i dobru vidljivost,pomaže u kontroli požara i kretanju dima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:44