Борис Мугоша / - BALSA RAKOCEVIC
25/12/2021 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мугоша: Наjугрожениjе категориjе трпе посљедице политичке нестабилности

Многе наjугрожениjе категориjе становништва (лица са инвалидитетом, дjеца, млади, жене, припадници РЕ популациjе, стара лица и др) у овоj години су остале ускраћене за броjне неопходне услуге и сервисе коjе НВО пружаjу, каже посланик СД

Посланик СД-а Борис Мугоша истакао jе да “док се jавност замаjава константним дневнополитичким препуцавањима и разноразним обећањима, многе наjугрожениjе категориjе становништва (лица са инвалидитетом, дjеца, млади, жене, припадници РЕ популациjе, стара лица и др) су у овоj години остале ускраћене за броjне неопходне услуге и сервисе коjе НВО пружаjу.”

Наиме, према информациjи коjу jе Влада усвоjила 16. децембра, од 3,7 милиона еура коjе су биле опредиjељене у овоj години за финансирање проjеката и програма НВО, jедино jе извjесно да ће износ од 250 хиљада еура бити заиста и распоређен до краjа године, да постоjи само могућност да буде расподиjељено око 2.24 милиона, а да jе реално очекивање да износ од 1.25 милиона еура не може бити исплаћен до краjа 2021. године.

- На ово сам указивао неколико пута током године и jавно апеловао на надлежне да предузму све како се не би десила оваква ситуациjа. Слично jе нажалост и са кашњењем у реализациjи проjекта грантови за запошљавање лица са инвалидитетом, о чему сам такође говорио - закључуjе Мугоша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:40