Неко нема ни за хљеб / - PEXELS
29/12/2021 u 14:32 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На помолу поскупљење: Од Нове године слободно формирање цијена хљеба

Министарство економског развоја и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ће наставити комуникацију са заинтересованим странама у правцу избјегавања неконтролисаног раста цијене ове важне животне намирнице

- Имајући у виду промјене које су се десиле на тржишту услед раста инпута за производњу хљеба, предлаже се слободно формирање цијена бијелог хљеба почев од 1. јануара 2022.година, уз пажљиви мониторинг кретања цијена на тржишту, потврђено је порталу Дана у Влади Црне Горе.

Министарство економског развоја и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ће наставити комуникацију са заинтересованим странама у правцу избјегавања неконтролисаног раста цијене ове важне животне намирнице.

Додатно, због значаја који ова намирница има у дневној потрошњи домаћинстава, очекујемо од свих страна да приликом формирања цијена и утврђивања малопродајних трговачких маржи покажу висок ниво друштвене одговорности. Подсјећамо, примјера ради да приходи буџета по основу пореза на додатну вриједност износе 7% од цијене хљеба, па се очекује да се том проценту приближи и малопродајна маржа.

Министарство економског развоја ће у сарадњи са Управом за инспекцијске послове наставити да прати калкулацију малопродајних цијена овог производа на тржишту и у случају потребе, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, предложиће  Влади мјере које су у оквиру њене надлежности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:45