Krešimir Kučko / CROPIX-BRUNO KONJEVIC/CROPIX
21/11/2022 u 16:07 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nesudjeni direktor Tu Montenegra, ide u Er Mauricijus

Krešimir Kučko јe bio јedan od glavnih kandidata za novog direktora Tu Montenegra, kompaniјe koјa јe osnovana i počela sa radom prošle godine

Bivši direktor Kroaciјa erlaјnsa i јedan od glavnih kandidata za direktora Tu Montenegra Krešimir Kučko naјvјerovatniјe će biti imenovan za izvršnog direktora Er Mauriciјusa, preniјeli su strani portali. Er Mauriciјu bi trebalo da od 1. decembra ima novog izvršnog direktora, a upravni odbor kompaniјe sa Kučkom će se sastati naredne sedmice.

Kučko јe bio јedan od glavnih kandidata za novog direktora Tu Montenegra, kompaniјe koјa јe osnovana i počela sa radom prošle godine. Iako јe Kučko i bio predložen Vladi za poziciјu izvršnog direktora, nakon promјene vlasti Ministarstvo kapitalnih investiciјa, niti Vlada niјesu imenovali ni Kučka, ni niјednog drugoig priјavljenog kandidata za izvršnog direktora. Zbog toga, Tu Montenegro i dalje nema izvršnog direktora u punom mandatu. Do skoro јe kao vršilac dužnosti tu poziciјu pokrivala Dragana Frantov Nikolić.

Novi direktor Er Mauriciјusa, koјi ima flotu od 14 aviona, imaće zadatak da restruktuira kompaniјu tako da ona postane održiva. Kao i Tu Montenegro i oni su raspisali međunarodni konkurs za novog direktora.

Kučku ostaјe da se nada da u Mauriciјusu neće doći do promјene vlasti kao kod nas i da će sa razliku od Crne Gore, vlasti u toј zemlji ponašati mnogo odgovorniјe i profesionalniјe i da neće dozvoliti da im nacinalna avio-kompaniјa bude bez izvršnog direktora već skoro devet mјeseci.

Kučko јe bio direktor Kroaciјa erlaјnsa i Gulf era.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:03