Са састанка / - BOJANA CUPIC
06/07/2021 u 17:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова Стратегиjа развоjа туризма Црне Горе

Истакнуто jе да ће ово бити наjзначаjниjи документ из области туризма у 2021.годину, из коjег ће произилазити све остале активности коjе се тичу диверзификациjе туристичког производа

Започета jе израда нове Стратегиjе црногорског туризма, у периоду 2021-2025. године.  Министарство економског развоjа(МЕР) jе иницирало дефинисање нове туристичке Стратегиjе са Акционим планом, а на првом састанку Радне групе, чуле су се броjне сугестиjе, изниjели проблеми, као и предлози рjешења, саопштено jе из тог министарског ресора.

Како су саопштили, састанком jе предсjедавала, в.д. генералне директорице за развоjне политике у туризму Александра Гардашевић-Славуљица, у присуствовали су представници Генералног секретариjата Владе, представници ресорних министарстава, међународних организациjа, НВО-а, НТО-а, Академске туристичке заjеднице и Удржење туристичких агенциjа.

image

Са састанка

- BOJANA CUPIC

– Истакнуто jе да ће ово бити наjзначаjниjи документ из области туризма у 2021.годину, као кровна платформа из коjе ће произилазити све остале активности коjе се тичу диверзификациjе и промоциjе туристичког производа – наводи се у саопштењу.

На састанку jе разговарано о динамици израде нове Стратегиjе, њеном усклађивању са методологиjом израде, дефинисаном од стране Генералног секретариjата Владе Црне Горе и свим члановима су делегирани проjектни задаци.

– Истакнуто jе да ће МЕР представници инсистирати на креирању Стратегиjе базираноj искључиво на реалним тржишним законитостима, постоjање Акционог плана коjи ће бити смjерница у њеноj имплементациjи. Свjесни да су многе стратегиjе оптерећене сувишним елементима, чланови су се усагласили да ова Стратегиjа треба да буде модерна, конципирана са jасно дефинисаним циљевима и очекивањима – додаjе се у саопштењу.

Такође, како су нагласили, усаглашено jе да црногорски туризам треба да се развиjа стратешки, на одржив начин, у складу с економским циљевима, уз очување природних ресурса, поштуjући потребе домаћег становништва и туриста, као одговорне, атрактивне, цjелогодишње и jединствене туристичке дестинациjе.

Напомињу да ће посебне одреднице нове Стратегиjе односити на начин промоциjе и управљања дестинациjом у кризним ситуациjама, попут ове коjу jе изазвао Ковид-19.

– Посебан сегмент Стратегиjе ће се односити на опоравак црногорског туризма од Ковид-19, уз напомену и наду да ово стање неће траjати дуго, па ће Стратегиjа предвидjети могућност флексибилног заокрета у правцу другачиjег развоjа и промоциjе црногорског туристичког производа – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 01:40