/ - PHOTO BY LILZIDESIGNS ON UNSPLASH
10/01/2022 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обавијестили пореске обвезнике о измјенама закона

Наведени прописи ступили су на снагу даном објављивања у Службеном листу Црне Горе, а примјењују се од 1. јануара

Управа прихода и царина  обавијестила је пореске обвезнике о измјенама и допунама закона које се тичу пореске политике, објављене у Службеном листу Црне Горе.

У Службеном листу Црне Горе од 31. децембра објављен је сет закона којима је извршена измјена и допуна прописа везаних за домен пореске политике.

- Ради се о законима о пореској администрацији, порезу на доходак физичких лица, порезу на добит правних лица, доприносима за обавезно социјално осигурање, раду, привредним друштвима, као и о обједињеној регистрацији и наплати пореза и доприноса- наводи се на сајту УПЦ.

Наведени прописи ступили су на снагу даном објављивања у Службеном листу Црне Горе, а примјењују се од 1. јануара.

На порталу УПЦ су, ради упознавања са новинама у тој регулативи, објавили линкове путем којих се могу наћи текстови измјена и допуна предметних закона.

Такође, у Службеном листу од 31. децембра прошле године објављен је Закон о репрограму пореског потраживања, као и Закон о обавезном здравственом осигурању, који су ступили на снагу даном објављивања у Службеном листу Црне Горе.

Измјене и допуне наведених закона доступне су на линку https://upravaprihoda.gov.me/viјesti/245587/OBAVЈEsTENjE-ZA-PORESKE-OBVEZNIKE-Izmјene-i-dopune-zakona-vezanih-za-domen-poreske-politike-obјavljene-u-Sluzbenom-listu-Crne-Go.html

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 09:22