prodavnica / - SRDJA BOLJEVIC
29/07/2021 u 10:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одабрано 10 трговина у којима се могу користити социјални бонови

- Списак додатних попуста биће објављен након потписивања уговора у току наредне седмице - саопштено је из Министарства финансија и социјалног старања

Министарство финансија и социјалног старања објавило је листу десет привредних друштава која су испунила услове дефинисане Јавним позивом за обезбјеђивање ваучера за куповину, тј. социјалних бонова. Грађани у стању социјалне потребе ће помоћу бонова вриједности 30, 50 и 100 еура, моћи да купе у маркету који изаберу робу у тој вриједности.

- У оквиру овог пројекта наишли смо и на разумијевање маркета који су се пријавили и већ у писму намјере послали своје предлоге како да додатно, у виду одређених попуста, помогну и подрже оне грађане који су директно погођени актуелном ситуацијом и растом цијена основних животних намирница. Списак додатних попуста биће објављен након потписивања уговора у току наредне седмице - саопштено је из Министарства финансија и социјалног старања.

Ово је само још једна од мјера која представља реакцију Владе на нагли пораст цијена основних животних намирница.

- Осим увођења социјалних бонова, Влада је донијела одлуке о расподијели уља, али и ограничавању цијене хљеба. Ограничавањем цијене само пшеничног бијелог хљеба, као основне врсте хљеба штити се стандард грађана, а нарочито најугроженијих социјалних слојева, при чему се не дјелује репресивно на цијену осталих врста пекарских производа.  Овом одлуком утврђена је максимална цијена пшеничног бијелог хљеба, ради спречавања настанка тежих економских и друштвених посљедица, изазваних епидемијом COVID-19. Пшеничним бијелим хљебом тип - 500 сматра се хљеб са сљедећим основним састојцима: пшенично брашно тип - 500, вода, кухињска со, квасац, емулгатори и адитиви - кажу у Министарству.

На листи привредних друштава, односно предузетника који су испунили услове дефинисане Јавним позивом за обезбјеђивање ваучера за трговину прехрамбених производа - социјалних бонова су: Доо Тијанић из Берана; Франца; Хард дисконт Лаковић; Мерккатор; Стилшоп из Андријевице; Арома- Домаћа трговина; Воли; Елкос Доо из Рожаја; Месара Бијелић Инмес - Марк Доо и Горановић месара. Потписивање уговора са овим привредним друштвима очекује се идуће седмице.

- Ово је доказ да се у времену кризе понашамо одговорно, не смањујући плате и пензије, помажући социјално угроженим категоријама становништва - истичу у Министарству финансија и социјалног старања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 08:28