EPCG Željezara Nikšić / - RADE KOPRIVICA, VLADA CG
17/04/2024 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbijena ponuda švajcarske firme za zakup Željezare: Nema garancije i depozita od 150.000 eura

Odbijena je ponuda "8B Kapitala" švajcarske firme u vlasništvu Igora Šamiza, za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare. Pojašnjeno je da kompanija nije dostavila bankarske garancije i depozit od 150.000 eura.

Ponuda, kako je rečeno na press konferenciji ne zadovoljava uslove javnog poziva.

- U narednom periodu EPCG neće objavljivati novi javni poziv, tako da će ponuda za zakup Kovačnice i Čeličane biti otvorena - saopštili su iz EPCG.

Kako su pojasnili, novim ponuđačima će ponuditi ugovor o zakupu i rok od 10 dana da na ugovor daju određene sugestije i da se odrede prema njemu.

Miro Vračar iz EPCG je rekao da svi treba u pregovaračkom procesu da iznesu svoje zahtjeve, te da će imati priliku da razgovaraju o garancijama.

Istakao je da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju konstatovati da je ponuda nezadovoljavajuća.

- Nakon ovoga sve zainteresovane strane mogu aplicirati za pregovarački postupak gdje ćemo vjerovatno ponuditi predlog ugovora o zakupu i takav predlog ugovora ponuditi svim zainteresovanim stranama - kazao je Vračar.

Ponudom ugovora će biti definisane sve pojedinosti koje će biti predmet zakupa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:45