/ илустрација - фото: Твитер Управа царина
04/06/2021 u 17:02 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Одлагање наплате царинског дуга до 60 дана

Влада је донијела редбу о одлагању наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа, у оквиру мјера подршке привреди и грађанима

Влада Црне Горе донијела је Уредбу о одлагању наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа, у оквиру мјера подршке привреди и грађанима за други квартал 2021. године. То је урађено у цијљу поспјешивања ликвидности привреде и ублажавања негативних ефеката од епидемије корона вируса.

- Овом Уредбом утврђује се одлагање наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа царинским обвезницима који усљед епидемије имају проблем редовног сервисирања својих обавеза или њихово пословање на било који начин може бити угрожено. Наплата царинског дуга који је обезбијеђен банкарском гаранцијом, а који доспијева за плаћање у априлу, мају и јуну 2021. године, може се одложити са досадашњих 30 на 60 дана- саопштено је из Управе царина.

Како је наведено, ради одлагања наплате царинског дуга, царински обвезник који испуњава прописане услове, може да поднесе Управи прихода и царина пријаву за одложену наплату царинског дуга, која је дата на обрасцу уредбе, сајт Управе царина. Пријава за одложену наплату царинског дуга се подноси електронским путем на е-маил: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:58