/ - илустрација Дан портал
06/12/2021 u 11:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пад производње шумских сортимената

Статистичари су казали да производња шумских сортимената из државних шума у периоду од првог до трећег квартала, у односу на исти прошлогодишњи период, биљежи пад 57,4 одсто

Производња шумских сортимената из државних шума у Црној Гори у трећем кварталу је, у односу на исти прошлогодишњи период, пала 31,5 одсто, показују подаци Монстата.

Статистичари су казали да производња шумских сортимената из државних шума у периоду од првог до трећег квартала, у односу на исти прошлогодишњи период, биљежи пад 57,4 одсто.

Циљ истраживања које се односи на производњу шумских сортимената у државним шумама јесте да обезбиједи податке о производњи, продаји и залихама шумских сортимената у државним шумама.

Из Монстата су објаснили да се шумом сматра земљиште које је обрасло шумским дрвећем у облику састојине чија је површина већа од 20 ари, као и шумски расадници, сјеменске састојине и сјеменске плантаже које су саставни дио шуме, шумска инфраструктура, противпожарне пруге и друга отворена подручја унутар шуме површине мање од 20 ари.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:05