/ PRESS VESELINA PEJOVICA VLASNIKA UNIPROMA OKO KAP-A, VESELIN PEJOVIC, UNIPROM, KAP, VLASNIK UNIPROMA, VLASNIK KAPA - IVAN PETROVIC-IPE
22/12/2021 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић одгоровио Абазовићу: Нудим Вам КАП за 50 милиона еура, продајте га за 250 милиона

Да не говори истину како ја тврдим или да говори истину како он тврди нека опредељење буде увјерење из Пореске Управе Црне Горе колико дугујем или сам остао дужан пореза за ово 40 одина, наводи он

Власник Унипрома Веселин Пејовић поручио је потпредсједнику Владе  Дритану Абазовићу да му Комбинат алуминијума нуди за 50 милиона еура и јавно стоји иза ове своје ријечи.

Абазовић Пејовићу: Кад читам што пишете, нотирам по неколико ствари коjе миришу на кривичне приjаве

Одговор Пејовића преносимо интегрално:

Ја ћу одговорити на свако питање које ми постављате, уз ризик да одговор буде на моју штету, али једно је сигурно, да ће бити истинит, ослоњен на чињенице- фактицитет. На чему се заснивају његове оптужбе је питање свих питања. Он чека промјене у тужилаштву и суду да би „доказивао“, а основну амбицију је већ испунио, полицију има.

Међутим, најтеже је доказати „очигледно“. Он без једног дана радног стажа и без радног искуства посвећен је  оперативном раду прикупљањем информација из некредибилних извора а онда их у слободној интерпретацији претвара у закључке.

Он не зна да ли и колико је познато представнику суда из Израела, он говори о наводној корупцији, без било каквих доказа и брутално ме таргетира, тражи од мене да вратим имовину коју сам стицао радом и то пуних 40 година. На крају његова кључна порука да „једва чека нове тужиоце да би се обрачунао са мном“, политички и грађански је неадекватна за функцију на којој се налази. Ово је часно, ово је витешки и најбоље осликава његов карактер.

Свакако није одговорио на упорно постављена питања на која јавност очекује одговор, а што је елементарно важно за равноправан дијалог:

1.  Када ћете да престанете да урушавате пословни амбијент у ЦГ и  када ћете престати да наносите штету овој фирми?

2. Када ћете саопштити ко Вам је нудио 21 милион еура и како Вам је пришао тај понуђач сматрајући да за ту цијену може промијенити Ваш политички став, преко које дестинације?

3. О чему сте разговарали са једним пословним човјеком, значајним инвеститором у Црној Гори коју је напустио након вашег доласка на функцију, за вријеме вашег боравка у Дубаију и на уприличеном састанку унапријед договореном а одржаном у познатом ресторану тог града.

4. Како је са 50€ боравио у Дубаију и провео неколико дана а само улазница за Формулу 1 кошта      2000€, да ли је пријавио тај поклон и како је стигао од службених обавеза и државних послова да оде на тај пут, без уобичајене платформе која прати владине функционере.

Нјему се нудио мито и то сам признаје- да су га људи препознали као подобног за ту врсту приступа. Ја никада нијесам нудио мито, ја нудим број радних мјеста, нови производ и повећан извоз. Ако је то мито и корупција онда признајем да сам се њоме служио.

Да не говори истину како ја тврдим или да говори истину како он тврди нека опредељење буде увјерење из Пореске Управе Црне Горе колико дугујем или сам остао дужан пореза за ово 40 одина.

Колико је то озбиљан човјек и функционер види се из његових изјава да сам КАП купио за 28 милиона а да сад вриједи више од 250 милиона еура. Сигуран сам да остварује контакте и јавно и тајно са људима који имају доста новца. Нудим им прилику да зараде, ако он говори истину. Ја сам КАП купио за 28 милииона еура, улозио у ремонт технолошких постројења и нову инфраструктуру замјеном енергената, смањио емисију штетних гасова и плус финасирао производњу без државне помоћи пуних 4 године коликоје КАП радио са минусом од 1.5мил.ура мјесечно.

Господину Абазовићу, ја вам КАП нудим за 50 милиона еура и јавно стојим иза ове своје ријечи и ја ћу је одржати а Ви доведите купца за вриједност колико га Ви процјењујете а то је 250 милиона еура и омогућите коме год хоћете зараду од 200 милиона еура- то ће бити најбоља потврда „свих ваших истина“, а могли би и  држави да омогућите значајну зараду, као одговоран човјек.

Што се мене тиче, ја не злоупотребљавам државни апарат, не окупљам носиоце јавних овлашћења и не копам по Вашем приватном животу да бих имао „документационог материјала за наредних 365 дана“, али имам довољно и части и поштења, али и самопоздања да на сваку вашу неистину укажем и да сам сносим све посљедице штете коју желите да ми направите, немоћни персонално, али зато  са високим интезитетом злоупотребе то радите користећи функцију коју имате.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:39