/ Фото: Дан
19/02/2022 u 15:17 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пензионери писали амбасадама: Са 140 еура смо доведени на ивицу амбиса

Власт уопште не води рачуна да помогне угроженим грађанима, тврде пензионери из Бијелог Поља

Бјелопољско Удружење пензионера и инвалида рада са најнижим примањима упутило је отворено писмо Канцеларији Европске комисије у Црној Гори, те свим амбасадама и дипломатским представништвима у нади да ће наићи на разумијевање и евентуално рјешавање њихових горућих егзистенцијалних проблема и билошког опстанка.

Предсједник Удружења пензионера и инвалида рада Марко Хајдуковић каже да се ради о припадницима трећег доба са најнижим примањима која се крећу од 140 до 150 еура, да су то људи у позним годинама и нарушеног здравља.

- Са оваквим примањима потребно је да обезбиједимо љекове, плаћамо комуналије, купујемо средстава за хигијену, гардеробу и храну. То је заиста немогуће у датим околностима а нико према нама нити је имао, нити има слуха и разумијевања. Понајмање надлежни у нашој држави. Слажемо се да сте окупирани Вашим свакодневним обавезама али, како оно кажу "утопљеник се и за сламку хвата", одлучили смо да се обратимо на овакав начин у нади да нас нећете игнорисати. Не, на начин како нас игноришу они који треба да воде рачуна о својим грађанима - наводи се у отвореном писмо бјелопољског Удружења пензионера и инвалида рада које потписује Хајдуковић.

Даље се наводи, да је на недавно одржаном састанку Удружења пензионера и инвалида рада са најнижим примањима констатовано, да је свакодневно поскупљење горива и основних животних намирница само дотано забринуло најугроженију популацију грађана.

-Извршна власт у држави уопште не води рачуна да помогне угроженим грађанима. Дневна политика им је приоритет и настоје на све начине да скрену пажњу са катастрофалне социо-економске ситуације у земљи. Последице економске кризе они не доживљавају озбиљно, јер имају доста за себе и своје окружење али зато испаштају недужни, угрожени грађани- подвлачи Хајдуковић који се пита докле пензионери са 140 еура примања могу да истрпе све муке које их притискају.

-Са оваквим пензијама и уопште социјалним статусом грађана, не може се градити будућност. Пројекат "Европа сад" још више је актуелизовао поскупљења и нас пензионере са минималним примањима довео на ивицу амбиса. Ми смо генерација која је при крају животног пута, па би било хумано да макар колико толико осјетимо чари трећег доба-закључује Хајдуковић у писму упућеном Канцеларији Европске комисије у Црној Гори, амбасадама и дипломатским представништвима у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:21