/ - Фото: МЕК
25/11/2021 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

По први пут Црна Гора на мапи еспортс/музичких фестивала

Министар је закључио да „сви пројекти који су од општег интереса за државу, локалне самоуправе и грађане имаће нашу подршку“

Министар економског развоја Јаков Милатовић, са својим тимом , угостио је данас представнике Дигитал Ден Хуб-а, компаније Амплитудо, ИБМ-а, Амбасаде САД-а у Црној Гори и делегацију продуцената еспортс/музичког фестивала.

На састанку је са локалним и међународним партнерима разговарано  о пионирском подухвату планираном за јун 2022. када ће у Бару бити организован први еспортс догађај глобалних размјера који у себи комбинује финале игрице Цоунтер Стрике и музички фестивал са најпопуларнијим звијездама данашњице. Локални продуценти су Дарко Ивановић и Ненад Нововић са позадином у ИТ индустрији, а међународни партнери ће бити позиционирани у конзорцијум МонтЕспортс ,који ће бити и извршни продуцент фестивала.

Еспортс, као нова спортска сензација која долази на таласу развоја гејминг индустрије- обећава постављање Црне Горе као регионалног центра у гејмингу и еспортс-у.

Планирано је да овај догађај, на крилима еспортс индустријског и културолошког феномена- окупи око 60.000 људи током тродневног фестивала који је заказан за 17. јун наредне године.

-Препознајемо утицај и значај гејминга, рекордног раста и напретка у свим правцима ове индустрије,  и стога Министарство економског развоја, у потпуности подржава овај пројекат. Ово је сигурна карта за позиционирање Црне Горе на мапи Еиндустрије, и то по први пут- казао је министар. 

Он је додао да ће овим догађајем Црна Гора унаприједити своју туристичку понуду и отворити врата новој врсти туриста.

„Туризам је једна од најважнијих грана привреде и улагање у туристичку понуду и промоцију Црне Горе као атрактивне дестинације значи  директни утицај на цјелокупну црногорску економију-  и додао да ће  овај догађај привући  пажњу великог броја људи, који ће жељети да буду дио догађаја или исти да прате онлине. 

Министар је закључио да „сви пројекти који су од општег интереса за државу, локалне самоуправе и грађане имаће нашу подршку“. Он се захвалио на детаљној презентацији  William Le-Voir Barryјu и Yani Gorskaya, која је додатно приближила значај и бенефите дигиталне индустрије, чије ће странице у наредном периоду исписивати Црна Гора и тиме постати дио свјетских трендова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:51