Медицински радници у борби са вирусом / - Агенције
21/05/2021 u 17:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почеле приjаве за реализациjу туристичких ваучера

Како су појаснили из Министарства економског развоjа током прве фазе платформи могу приступити и регистровати се приватни издаваоци смjештаjа и тим путем обjавити расположиве смjештаjне jединице са фотографиjама и осталим детаљима смjештаjа

Приjаве на веб платформу ваучери.гов.ме, путем коjе ће се реализовати туристички ваучери за просвjетне и здравствене раднике почеле су саопштено jе из Министарства економског развоjа. Како су поjаснили из тог ресора, током прве фазе платформи могу приступити и регистровати се приватни издаваоци смjештаjа и тим путем обjавити расположиве смjештаjне jединице са фотографиjама и осталим детаљима смjештаjа, пише агенција Мина.

– Када сви подаци регистрованих угостителjа буду унешени у веб платформу, слиjеди друга фаза током коjе ће се омогућити приступ краjњим корисницима ваучера – каже се у саопштењу.

Наводи се да ће, у наредних неколико дана, око 25 хилjада корисника путем СМС поруке, коjа ће бити доставлjена на броjеве телефона евидентиране у бази, приликом првобитне приjаве добити приступне податке и инструкциjе како да резервишу смjештаj и искористе ваучере до 31. децембра, до када важе.

– Важно jе поменути да ће апсолутно сви здравствени и просвjетни радници добити могућност да користе ваучер. Уколико се деси да неко не добиjе СМС поруку или буде грешком изоставлjен са списка, моћи ће накнадно да се дода у базу корисника – нагласили су из Министарства.

Према њиховим риjечима, у оптицаjу jе око 25 хилjада jеднократних туристичких ваучера намиjењених за просвjетне и здравствене раднике у вриjедности до 200 ЕУР, а 415 власника приватног смjештаjа jе стекло услов да буде на листи са коjе просвjетни и здравствени радници могу изабрати гдjе желе да проведу своj одмор.

Из Министарства су казали да ће на платформи вауцери.гов.ме сви здравствени и просвjетни радници, након приjаве, моћи да виде понуду власника приватног смjештаjа, коjи у зависности од категориjе приватног смjештаjа формираjу циjене, и одлучити се шта jе за њих наjповолjниjе и наjболjе.

Они су напоменули да власник ваучера може да се одлучи да га не искористи у потпуности, а може и да се продужи своj одмор и износ изнад 200 ЕУР сам надокнади.

– Посебну захвалност дугуjемо Оyкос девелопмент-у, оснивачкоj чланици ИЦТ Кортекс удружења, коjи jе донирао развоj и одржавање платформе преко коjе ће се реализовати поменуте мjере – казали су из Министарства.

Из тог ресора су подсjетили да су туристички ваучери су предвиђени Владиним пакетом мjера подршке из првог квартала ове године.

– У питању jе мjера коjом се жели приjе свега пружити подршка издаваоцима приватног смjештаjа, али и указати додатна подршка и уважавање за два важна стуба развоjа друштва - просвета и здравство, коjи су били директно изложени пандемиjи – каже се у саопштењу.

Упуство за приjаву и коришћење платформе доступно jе на линку

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=yА3иФоВJ4Yс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 23:15