Ilustracija / - FOTO: NP SKADARSKO JEZERO - SLAVICA DURIšIć
23/04/2024 u 11:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podsticaj unapređenju privrednog ribolova na Skadarskom jezeru, bespovratna podrška do 4.000 eura

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava podsticaja za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru za 2024. godinu.

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 60.000,00 eura, a kako se precizira u pozivu, maksimalna prihvatljiva investicija je 8.000,00 eura, uz bespovratnu podršku Ministarstva do 50%, odnosno, maksimalno do 4.000,00 eura. Rok za podnošenje zahtjeva je 15. oktobar.

„Pravo na sredstva podrške po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti privredno društvo, preduzetnik ili fizičko lice (u daljem tekstu: korisnik podsticaja), koji ispunjava sledeće uslove: – Da je nosilac važeće dozvole za obavljanje privrednog ribolova, izdate od strane Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“, Da je u prethodnom dvogodišnjem periodu redovno obavljao djelatnost privrednog ribolova, a što se utvrđuje uvidom u registar izdatih dozvola koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u elektronskom obliku; – Da podnosilac zahtjeva nije kažnjavan u skladu sa članom 326 Krivičnog zakonika Crne Gore„, pojašnjavaju iz nadležnog resora.

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 60.000,00 eura, Foto: AVE Tours

Pravo na sredstva podsticaja, može se ostvariti za nabavku materijala, alata i opreme, i to: novog ribolovnog plovnog objekta; novog motora; novog ribolovnog alata i opreme; novog hidrauličnog vitla za izvlačenje ribolovnog alata; motorna ili električna pumpa za pranje bubnjeva; novih plutača za spašavanje, prsluka za spašavanje, protivpožarnih aparata i signalnih baklji i priključnog vozila – prikolice.

Podrška za privredne ribare na Skadarskom jezeru

Javnim pozivom neće se podržati sljedeći troškovi: nabavka polovnog ribolovnog plovnog objekta, nabavke polovnih ribolovnih alata i opreme, nabavke polovnih motora; ribolovnih alata i opreme koja nije upisana u dozvoli za obavljanje privrednog ribolova; polovne tehničke i druge opreme (rashladni uređaji, ledomati i dr.); troškovi prevoza; plaćanje u naturi; troškovi sopstvenog rada; troškovi osiguranja, garancija, registracije sličnih troškova koji nijesu predmet ovog Javnog poziva.

Javni poziv, sa obrascem zahtjeva za prijavljivanje, može se preuzeti sa internet stranice Ministarstva www.mpsv.gov.me Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona Direktorata za ribarstvo 020/482-270.

Nakon objavljivanja ovog Javnog poziva, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede formiraće Komisiju za dodjelu sredstava podsticaja koja će izvršiti administrativnu i terensku kontrolu podnešenih zahtjeva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:17