Борис Мугоша / - Борис Мугоша
26/05/2021 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Прихваћен предлог даљег смањења фискалног оптерећења рада

Мугоша jе подсjетио да jе измjенама Закона о раду предвиђено jе повећање минималне зараде са 222 на 250 еура

Скупштински Одбор за економиjу, финансиjе и буџет прихватио jе предлог Социjалдемократа (СД) да се до краjа септембра крене у измjену законске регулативе у циљу смањења фискланог оптерећења трошкова рада.

Посланик СД-а Борис Мугоша, саопштио jе да jе прихваћен предлог да Скупштина задужи Владу да, у сарадњи са социjалним партнерима, до краjа септембра предложи измjену законске регулативе у циљу смањења фискалног оптерећења трошкова рада.

Прихваћен jе, како jе додао, и предлог да Скупштина задужи Владу да интензивира разговоре са социjалним партнерима у правцу стварања претпоставки да се током наредне године утврди минимална зарада у износу коjи неће бити нижи од 300 еура.

Мугоша jе подсjетио да jе измjенама Закона о раду предвиђено jе повећање минималне зараде са 222 на 250 еура.

СД jе у условима неликвидности значаjног броjа микро, малих и средњих предузећа, коjа jе додатно погоршана пандемиjом коронавируса и чињеницом да jе фискално оптерећење трошкова рада наjвеће у региону, предложио да Скупштина донесе закључак коjим ће задужити Владу да у сарадњи са социjалним партнерима предложи смањење фискалног оптерећења трошкова рада.

Дефинисано jе да Влада предложи наведено смањење фискалног оптерећења до почетка примjене новог износа минималне зараде, односно до 1. октобра.

– Неопходно jе повећати минималну зараду, коjа jе и са предложеним повећањем међу нижим у региону, али исто тако jе важно и обезбиjедити да се усљед такве мjере не доведе у питање опстанак одређеног броjа постоjећих радних мjеста и прошири сиво тржиште – рекао jе Мугоша.

Он jе додао да jе прихваћен и предлог да Влада интензивира разговоре са социjалним партнерима, како би се створиле претпоставке за даље повећање минималне зараде у износу коjи неће бити нижи од 300 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:32