Ilustracija / -
24/11/2023 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prijave za poziciju članova Odbora direktora Tu Montenegra i Savjeta ACV otvorene do 4. decembra

Potrebno je dostaviti radne biografije, sa planom i vizijom razvoja. Adresa za dostavljanje biografija je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Javni poziv za prijave za poziciju članova Odbora direktora nacionalne avio-kompanije Tu Montenegro i Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) biće otvoren do 4. decembra.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su pozvali sve zainteresovane, koji svojim stručnim kvalifikacijama, dosadašnjim radnim iskustvom i referencama iz oblasti civilnog vazdušnog saobraćaja mogu odgovoriti izazovima da se prijave za poziciju člana Odbora direktora Tu Montenegro i člana Savjeta ACV.

- Ujedno, potrebno je dostaviti radne biografije, sa planom i vizijom razvoja. Adresa za dostavljanje biografija je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., navodi se u pozivu, prenosi Mina biznis.

Iz Ministarstva su rekli da je država Crna Gora prepoznata kao prilično nepristupačna destinacija, s obzirom na to da je saobraćajna infrastruktura nezadovoljavajuća u smislu brzine i načina putovanja.

- Ministarstvo saobraćaja i pomorstva upravlja, između ostalog, i sektorom vazdušnog saobraćaja koji je najbrži i najjednostavniji način povezivanja jedne destinacije sa emitivnim turističkim tržištima, rekli su iz tog Vladinog resora.

Imajući u vidu značaj oblasti vazdušnog saobraćja, naročito u pogledu razvoja turizma i privrede generalno, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva namjerava da se intezivno posveti snaženju tog sektora u svim segmentima, a naročito u pogledu usklađivanja regulative sa EU, upravljanja, strateškog planiranja i razvoja infrastrukturnih projekata u kompanijama u većinskom državnom vlasništvu.

Vlada je u četvrtak smijenila članove Savjeta ACV i Odbora direktora nacionalne avio-kompanije Tu Montenegro. Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da su raspisani konkursi za izbor dva člana u tim tijelima.

Članovi Savjeta ACV bili su Slobodanka Burić, Ćamil Kujević, Edis Ćatović i Milijana Knežević. Predsjednik Savjeta bio je Dejan Stojanović.

Predsjednik Odbora Tu Montenegra bio je Pavle Ljesar, a članovi Orhan Hodžić, Suad Đelović, Mersad Mujević i Danilo Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:50