Irena Radović / - CBCG
26/03/2024 u 15:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radović: Ekonomskom inkluzijom žena do snažnije ekonomije

Pozicioniranje žena na upravljačkim funkcijama ne samo da doprinosi njihovom ličnom razvoju, već značajno podstiče ekonomski i cjelokupni napredak našeg društva, što potvrđuju brojna istraživanja, kazala je Irena Radović, guvernerka Centralne banke Crne Gore.

– Trenutna pozicija žena u crnogorskoj ekonomiji, i pored određenih pomaka, još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou i ta činjenica ostavlja puno prostora, ali i obavezu da se napori koji se ulažu u tom pravcu nastave – kazala je guvernerka Radović.

Guvernerka je istakla i da žene na menadžerskim pozicijama, kroz mudre odluke i posvećen rad, postavljaju standarde izvrsnosti i efikasnosti u poslovnom svijetu, što direktno doprinosi postizanju boljih poslovnih rezultata preduzeća kojima rukovode i, posredno, snažnijem i otpornijem ekonomskom rastu i razvoju Crne Gore – kazala je guvernerka.

Kao institucija posvećena snaženju finansijske i ukupne ekonomske stabilnosti, Centralna banka će se, po riječima guvernerke, zalagati  i snažno doprinositi unapređenju poslovnog ambijenta za razvoj preduzeća koje su u vlasništvu žena ili kojima one upravljaju.

Radović je učestvovala na konferenciji Žene u menadžmentu – snaga promjena i ekonomskog napretka koju je organizovala Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) u saradnji sa Skupštinom Glavnog grada Podgorica i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:09