/ фото: ИРФ/ БАЛША РАКОЧЕВИЋ
22/02/2022 u 16:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић са амбасадорима ЕУ: ИРФ фокусиран на раст зеленог и дигиталног пословања

Извршна директорица Инвестиционо-развојног фонда, Ирена Радовић, учествовала је на састанку са амбасадорима ЕУ који је организовала Делегације Европске уније у Црној Гори

Извршна директорица Инвестиционо-развојног фонда, Ирена Радовић, учествовала је данас на састанку са амбасадорима ЕУ који је организовала Делегације Европске уније у Црној Гори, чији домаћин је била Оана Кристина Попа, шефица Делегације ЕУ у Црној Гори.

- Директорица Радовић је изразила задовољство поводом учешћа на састанку током којег је презентовала циљеве и активности,  као и позицију коју ИРФ има као државна развојна финансијска институција када је у питању подршка црногорској привреди и развоју предузетништва. Она је истакла да је један од кључних приоритета ИРФ-а одрживи економски инклузивни развој Црне Горе.  У том правцу, казала је да је ИРФ у потпуности фокусиран на одржив раст и инклузију зеленог и дигиталног пословања, те оснаживање жена и младих, због чега је неопходно, како је поручила, подржати предстојећи инвестициони циклус заснован на зеленом финансирању и укључивању рањивих категорија- наводе у саопштењу.

Радовићева је, такође, казала, да  ИРФ континуирано подржава мала и средња предузећа, те развој предузетништва у главним секторима - туризам, пољопривреда, производња, производња енергије, услуге, као и уравнотеженији регионални развој кроз финансирање инфраструктурних пројеката и подршку локалним самоуправама.

Говорећи  о улози ИРФ-а од почетка пандемије, саопштила је да је ИРФ пласирао преко 495 милиона еура, уз значајну подршку и партнерство  са Европском инвестиционом банком (ЕИБ) и  Француском развојном агенцијом (АФД).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:55