АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ / ФОТО: СРЂАН БОЉЕВИЋ
01/04/2022 u 11:45 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић четири године волонтирао па постао замјеник директора

Привредници са којима је "Дан" контактирао казали су нам да није уобичајена пракса, односно да је крајње невјероватно да неко ко је студент и ко волонтира руководи сектором у некој фирми

Замјеник директора Аеродрома Петар Радуловић је готово четири године радио у фирми Wir metaloprerada као волонтер и по основу уговора о волонтирању руководио је сектором за процес прераде хардокс метала и био главни координатор за анализу тржишта у Црној Гори, казао је за "Дан" власник те фирме Дарко Ђондовић. Радуловић је рад у овој фирми, на руководећој позицији, навео као један од доказа за испуњење услова за учествовање на конкурсу за замјеника директора. Тај конкурс и његов избор на ту позицију покушава да оспори бивша дугогодишња савјетница извршног директора Биљана Кнежевић, које је покренула спор пред Основним судом.

– Са Радуловићем је потписан уговор о волонтерском раду, на основу члана 168 Закона о раду и Закона о волонтерском раду. Био је у фирми, радио је волонтерски. У то вријеме је студирао, имамо и слике да је радио код нас. Није осигураван, већ је радио волонтерски, сходно закону, да би стекао праксу, јер је у то вријеме студирао – рекао је Ђондовић.

На нашу констатацију да је као студент руководио сектором у фирми, он је казао да то и није баш неки сектор јер је у питању мала фирма.

– Дошао је, рекао да студира, да би да ради. Учио је посао, видио како се ради, био ту од почетка 2014. до краја 2017. Био је руководилац сектора за процес прераде хардокс метала и главни координатор за анализу тржишта у Црној Гори. Ништа није противзаконито, људи раде волонтерски. Фирма је из Шведске, дошао је да научи посао, можда је хтио свој бизнис да покрене – рекао је Ђондовић.

Тужбом тражи да се поништи конкурс

Биљана Кнежевић је након избора Радуловића за директора покренула спор пред Основним судом којим тражи да се конкурс поништи јер Радуловић није испуњавао услове конкурса. Одбор директора, како смо и навели, упорно тврди да је све у реду са документацијом, док је надлежно Министарство капиталних инвестиција (МКИ) тражило од борда да се изјасни у вези са избором Радуловића када је из Управе прихода послат документ да он није био пријављен као запослени у фирми Wir metaloprerada. Након тога се нису оглашавали из МКИ у вези са конкурсом и избором Радуловића.

Привредници са којима је "Дан" контактирао казали су нам да није уобичајена пракса, односно да је крајње невјероватно да неко ко је студент и ко волонтира руководи сектором у некој фирми.

"Дан" је контактирао Ђондовића након што нам је Кнежевић доставила документ Завода за запошљавање који је достављен Основном суду, а у којем је наведено да је Петар Радуловић био на евиденцији Завода од 28. августа 2014. до 19. марта 2015. године.

Ђондовић је Радуловићу издао потврду, која је приложена као документација приликом конкурса за избор, да је од 1. марта 2014. до 31. децембра 2017. године био руководилац сектора и главни координатор у тој компанији. Навео је и да је својим радом допринио унапређењу маркетинг службе и службе за међународну сарадњу, те потврдио да је одговоран, савјестан и способан као руководилац и организатор посла.

Раније је Управа прихода и царина Кнежевићевој доставила податак да Радуловић у периоду док је био у фирми Wir metaloprerada није био пријављен за обавезно социјално осигурање, да за њега нису подношени ИОППД обрасци, нити уплаћивани порези и доприноси.

Један од услова на конкурсу за замјеника директора Аеродрома био је најмање пет година на пословима управљања. Радуловић је син функционера ДФ-а Бранка Радуловића, а за замјеника је именован крајем новембра. Одбор директора је више пута казао да је избор Радуловића био регуларан, те да је све у реду са његовом документацијом. Агенцији за спречавање корупције пријавио је плату од око 2.200 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:27