Зоран Радуновић и Петар Радуловић / - Аеродроми ЦГ
06/04/2022 u 08:30 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновићу није споран избор Радуловића за замјеника директора

Избор помоћника директора АЦГ обављен је путем jавног конкурса и комисиjа за избор jе проциjенила да се ради о наjбољем кандидату у односу на приjављене. Нажалост, у Црноj Гори имамо jако мало стручног кадра из области аеродрома, што сужава могућност избора, казао је Зоран Радуновић

Државни секретар Министарства капиталних инвестиција (МКИ) Зоран Радуновић не види ништа спорно у томе што је замјеник директора Аеродрома Црне Горе (АЦГ) особа која нема једног дана искуства у авио-индустрији. Други човјек Аеродрома је Петар Радуловић, који је прије Аеродрома радио у фирми Wir metaloprerada и након тога у једној банци.

Радуновића, који је недавно критиковао пословне потезе Ер Монтенегра и који је казао да су могли и морали много боље да одраде посао око оснивања нове авио-компаније, управо смо из тог разлога контактирали и послали му питања у вези са Радуловићем који обавља функцију замјеника директора Аеродрома, а нема никакво искуство у авио-индустрији. Притом је и радно искуство које је навео приликом пријаве на конкурсу спорно. Он је од марта 2014. до краја 2017. године био руководилац једног сектора у фирми Wir metaloprerada. Тамо је волонтирао скоро четири године, почео је да волонтира као студент. Wir metaloprerada је мала фирма, која је, према подацима Управе прихода и царина, у 2014. имала седам запослених, а у 2017. години осам радника. Радуловић је дакле био руководилац сектора у фирми која има седам запослених. Власник фирме Дарко Ђондовић за "Дан" је прошле седмице казао "да то баш и није неки сектор јер је у питању мала фирма".

”Осим што нема искуства у авио-индустрији, спорно је и Радуловићево руководилачко искуство у фирми Wir metaloprerada, гдје је скоро четири године био волонтер, а што испитује Основни суд

Радуновића смо питали како гледа на то што је замјеник Аеродрома особа која нема дана искуства у авио-индустрији.

– Избор помоћника директора АЦГ обављен је путем jавног конкурса, и комисиjа за избор jе проциjенила да се ради о наjбољем кандидату у односу на приjављене. Нажалост, у Црноj Гори имамо jако мало стручног кадра из области аеродрома што сужава могућност избора. Управо из тих разлога смо инсистирали да први човjек аеродрома буде човjек са искуством од кога би наши кадрови могли да уче. Чињеница jе да у претходном периоду од формирања Аеродрома ЦГ као независног предузећа, нисмо имали ниjедног руководиоца са ваздухопловним/аеродромским искуством – одговорио је Радуновић.

На питање да ли је био сагласан са одлуком борда да именује Радуловића за замјеника директора или је међу пријављеним кандидатима било бољих за ту функцију, одговорио је да министарство не даје сагласност на одлуке борда директора.

Касне са финансијским исказима

У борду директора Аеродрома сједе предсједник Небојша Ђоковић, те чланови Елдин Добарџић, Бранко Вуковић и Боро Тодоровић, док је извршни директор Горан Јандреоски.

Борд директора је након спроведеног конкурса интерним и законским процедурама именовао Радуловића за замјеника директора. Они су у више наврата понављали да је његов избор законит, те да је испунио све услове конкурса.

Аеродроми до 31. марта нису предали финансијске исказе Управи прихода и царина, што им је законска обавеза.

Питали смо га и колико је хендикеп за Аеродроме што на једној тако битној позицији има човјека без искуства у авио-индустрији, на шта је одговорио да су Аеродроми у претходној години постигли прилично добре резултате, те да су генерално задовољни радом менаџмента.

У последње вријеме радно искуство Петра Радуловића је под лупом, прије свега због спора који је пред Основним судом покренула бивша савјетница извршног директора Биљана Кнежевић и у којем је суд недавно добио потврду из Завода за запошљавање да се Радуловић водио као незапослено лице док је радио у фирми Wir metalopreradа. Трагом те информације "Дан" је и контактирао власника те фирме, који нам је казао да је Радуловић скоро четири године био волонтер у његовој фирми. Ђондовић му је за потребе конкурса издао потврду да је био руководилац у његовој фирми, што је био један од потребних услова за учешће на конкурсу. Тачније, услов је био пет година руковођења.

Радуновића смо питали и да ли сматра да треба испитати радно искуство Радуловића, односно да ли је уопште испуњавао услове конкурса на ком је изабран.

– Свакако, уколико надлежне институциjе утврде било какву неправилност, МКИ такву констатациjу може само да прими к знању и да jе испоштуjе у домену своjих надлежности – закључио је Радуновић.

Петар Радуловић је син функционера ДФ-а Бранка Радуловића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:56